fbpx

Met Pensioen in 2019?

Alles over het Pensioen

Met pensioen gaan! Nog niet zo heel lang geleden was de officiële leeftijd dat je voor het eerst AOW ontving nog 65 jaar. AOW, mocht je je net als Henk Krol wel eens vergissen, staat voor Algemene Ouderdomswet.  AOW ontving je dan wel op je 65, toch gingen en gaan veel werknemers vaak voor hun 65e al met pensioen. Ben je wat ouder dan herinner je misschien nog wel al die collega’s die zelfs voor hun 60e met de VUT gingen. VUT staat voor Vervroegde Uittreding. Het kon in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw zomaar gebeuren dat ‘oude’ collega’s van 57 jaar plaats maakten voor jonge collega’s. Inmiddels is er heel wat veranderd, die ‘oude’ collega’s zijn tegenwoordig hard nodig nu er steeds minder jonge werknemers zijn.

Pensioen: niks moet, niksen mag

Met pensioen gaan! Het klinkt velen van ons als muziek in de oren. Een zee aan vrije tijd die je kunt invullen zoals jij dat wilt. Toch is ‘met pensioen gaan’ niet zomaar iets; ben je de ene dag nog druk bezig met je werk en je collega’s, een dag later is dat allemaal voorbij. Tijd voor niks moeten en mogen niksen. De één kan haast niet wachten tot hij of zij met pensioen mag terwijl de ander er gigantisch tegenop ziet. Hoe je het ook ervaart, het is zonder meer een grote verandering.

Pensioen: alle info op een rij

Ook dit jaar ontvangen weer heel veel mensen voor het eerst AOW. Hoeveel? Dat lees je zo. We hebben nl. de getalletjes, geschiedenis, verrassende ‘records’, feiten en ervaringen voor je op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld wanneer ontvang je nu voor het eerst AOW en hoeveel is dat dan precies, hoe zien de a.s. gepensioneerden hun afscheid het liefst en hoe belangrijk is zo’n afscheidsfeest nou voor een pensionado? Wij hebben dit en nog veel meer ‘facts’ voor je opgezocht. Onderaan deze pagina vind je overigens de bronnen die we hebben gebruikt. Veel leesplezier!

Pensioen: de getalletjes

Pensioen: de records 

Meer bijzondere prestaties van 65-plussers lees je hier.

Pensioen: de historische feiten

Pensioen: Je eerste AOW

Met pensioen:  leuke oude dag?

Pensioen: afscheid nemen van je werk en je collega’s

Pensioen: het cadeau

Een vriendenboek is een geweldig cadeau voor nog geen € 2.00 PER PERSoON

Omdat je een vriendenboek maakt met al je collega’s samen betaal je gemiddeld tussen de € 1.50 en € 2.00 per persoon! Daar kan dan vast ook nog een mooi geldbedrag bij. Een heel persoonlijk cadeau én een mooi geldbedrag. Mooier kan het toch niet?

Voorbeeld vriendenpagina's én Vriendenboek Cadeau Pensioen

pensioen collega cadeau vriendenboek vriendenboekje

collega met pensioen cadeau vriendenboek vriendenboekje

Bronnen
Nidi - CBS - Eerste Kamer - PFZW - SVB
Guiness Book of Recordss - Toekomt
pensioen , afscheid, 65 jaar