fbpx

Zit je kind in groep 8?

Aftellen naar afscheid groep 8

De kerstvakantie zit er definitief op. Zit je kind in groep 8 dan is het aftellen richting het officiële afscheid al een beetje begonnen. Nog ongeveer 180 😊 dagen tot de zomervakantie. Groep 8, het is best een spannend jaar maar bovenal een heel leuk jaar. De kinderen worden de komende maanden nog volop voorbereid op het voortgezet onderwijs. Alles wat ze de afgelopen zeven jaar hebben geleerd, het komt allemaal nog een keer aan bod voor de eindtoets. Er moet geleerd worden, maar er is het komende half jaar ook veel tijd voor leuke dingen; het groep 8 kamp, de voorbereidingen van de musical of misschien wel film en ongetwijfeld een spetterende afscheidsavond.

Het laatste jaar op de basisschool, voor kinderen én ouders een bijzonder jaar. Hierna komt een grote overstap, gaan alle kinderen die acht jaar bij elkaar waren een andere kant op. Meer eerst is er nog heel veel om naar uit te kijken en te genieten.

Groep 8 de getalletjes

Wij hebben wat met 8ste groepers! Kijk maar eens rond op onze site! Het leek ons daarom een leuk idee om alle feitjes, getalletjes en weetjes op een rijtje te zetten. Leuk en interessant om te lezen als je kind in groep 8 zit of daar volgend jaar naar toe gaat. Cijfers of scholen, eindtoets resultaten, adviezen en nog veel meer. De cijfers hebben we veelal hier gevonden. Ze zijn voor het grootste gedeelte gebaseerd op schooljaar 2017 maar zullen ongetwijfeld in lijn liggen met de cijfers voor 2019.

501-518 vmbo basisberoepsgerichte leerweg
519-525 vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
526-528 vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
529-532 vmbo gemengde/theoretische leerweg
533-536 vmbo gemengde/theoretische leerweg en havo
537-539 havo
540-544 havo/vwo
545-550 vwo

 vmbo-b                             6,1%
 vmbo-b + vmbo-k  3,4%
 vmbo-k  9,2%
 vmbo-k + vmbo-(g)t  3,3%
 vmbo-(g)t 18,4%
 vmbo-(g)t + havo   8,5%
 havo 18,8%
 havo + vwo   9,8%
 vwo 21,5%

Herinneringen groep 8

Na de eindmusical is de band met de school, leerkrachten en klasgenootjes zo sterk dat je als 12-jarige denkt ‘dit vergeet ik nooit meer’ of ‘we houden altijd contact’. Maar is dat ook zo? Wat herinner jij je nog van groep 8 van de basisschool of destijds nog de zesde klas van de lagere school? Herinner jij je nog veel van die tijd? Weet je alle namen van je klasgenootjes en juffen en meesters nog? Weet je wat je favoriete tv-serie was of de rages van het schoolplein? Op wie je stiekem of minder stiekem verliefd was en wat je dromen waren? Of ben je toch best het één en ander vergeten? Hoe leuk zou het zijn geweest om al die gezichten, namen en herinneringen van vroeger nog eens na te slaan in een boek vol met foto’s en herinnering. Ja toch? Toen was het nog best omslachtig om zoiets voor elkaar te krijgen, maar dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk!

Nieuwsgierig naar een vriendenboekje groep 8?

Blader door onderstaand voorbeeldboek en je ziet gelijk waarom zo’n vriendenboekje zo gaaf is.

Offerte aanvragen

vriendenboekje, afscheid, groep 8