fbpx

VRIENDENBOEKEN.NL: NIEUWE SOFTWARE!

Onze ervaringen met de software-ontwikkelaars van occ

April jl. is Vriendenboeken.nl, na de nodige voorbereidingen, online gegaan met nieuwe software voor het maken van een vriendenboek. De nieuwe software biedt voor onze klanten en deelnemers aan de vriendenboeken veel nieuwe mogelijkheden, daar zijn wij heel blij mee, maar wat veel belangrijker is, onze klanten ook! Onze klanten enthousiast, wij enthousiast! De nieuwe software was niet mogelijk geweest zonder de ervaren innovatieve software-ontwikkelaars van OCC Crossmedia. Wij vertellen je er graag wat meer over.

Hoe het begon

In 2018 zochten wij een nieuwe drukker voor de productie van onze afscheidsboeken groep 8. De afscheidsboeken waren populair, maar we merkten ook dat de boeken voor een aantal scholen te duur waren. Op zoek naar een drukker die gespecialiseerd was in hogere oplages, kwamen we al snel uit bij Superdrukker, onderdeel van OCC Crossmedia. Zij konden ons bieden wat wij zochten, super kwaliteit voor een mooie prijs. De samenwerking met Superdrukker heeft gezorgd voor heel veel nieuwe klanten, enthousiaste reacties én scholen die jaarlijks terugkomen. Wij zijn blij met dit resultaat, maar zeker ook met de samenwerking met de medewerkers van Superdrukker. Ze zijn altijd vriendelijk, flexibel, niets is te veel én er wordt snel en goed gewerkt. Gaat er een keer iets fout dan wordt het altijd heel netjes en snel opgelost.

Ontwikkeling website vriendenboeken.nl

onze wensenlijst

Door de positieve ervaring met de afdeling drukwerk was de stap klein om in zee te gaan met OCC Crossmedia voor het bouwen van onze nieuwe software. Wij wisten dat ze betrouwbaar, flexibel en snel waren, maar we hadden wel een aantal specifieke wensen. De 8 belangrijkste:

  1. Ervaren in het bouwen van interactieve websites
    De software van Vriendenboeken.nl is interactief. Veel mensen die samen aan één boek werken, dat moet vlekkeloos en logisch verlopen. Superdrukker, onderdeel van OCC, werkt door middel van interactieve software. De ervaring was bij OCC dan ook ruim voorhanden.
  2. Zelf aanpassingen kunnen doen
    Bij onze ‘oude software’ konden we niets zelf aanpassen. Alles moest gebeuren door de websitebouwers. Dat was omslachtig en duur. Dat moest anders. We wilden zelf designs voor onze vriendenboeken kunnen uploaden, kortingscodes toevoegen, vragen kunnen aanpassen of toevoegen en bijvoorbeeld sfeerbladen toevoegen. Niet voor elk wissewasje terug moeten naar de software-ontwikkelaar van je website en tegen extra kosten aanpassingen moeten laten doen was een absolute must voor ons.
  3. Door kunnen blijven ontwikkelen
    Onze oude website kon maar beperkt doorontwikkeld worden. Hoog op onze prioriteitenlijst stond de mogelijkheid om upgrades te kunnen blijven doen. Nu, maar ook over 7 jaar, en dan zonder dat de hele software compleet dient te worden vernieuwd.
  4. Administratieve gedeelte Vriendenboeken.nl
    Logisch, snel, zoekopties, rekenmodules, het volledige pakket.
  5. Gebruikersvriendelijk | Intuïtieve software
    Vriendenboeken.nl bestaat in 2020 inmiddels meer dan zeven jaar. Wij denken dat wij aardig goed weten wat onze klanten belangrijk vinden. Onze ervaring is, dat wat voor een websitebouwer logisch is, dit lang niet altijd net zo logisch is voor eindredacteuren en deelnemers aan een vriendenboek. Voor ons was het daarom erg belangrijk dat een ontwikkelaar zich echt kon verplaatsen in onze klanten. De software moest absoluut intuïtief zijn.
  6. Specifieke wensen opmaak vriendenpagina’s vriendenboek
    Vragen en antwoorden, het is de basis van een vriendenpagina. Wij wilden daarin meer mogelijkheden kunnen bieden, keuze in letterfonts, letterkleur en opmaak van de teksten. Daarnaast wilden we dat het aantal lettertekens niet meer werd geteld per vraag, maar per pagina.
  7. Webshop
    Meerdere vriendenboeken tegelijkertijd kunnen bestellen.
  8. Geen onverwachte meerkosten
    Helder, transparant en eerlijk communiceren over het kostenplaatje.

onze ervaringen

De gesprekken die wij voerden over het ontwikkelen van de nieuwe software verliepen vlot, duidelijk en goed. Alles werd helder omschreven en OCC ging enthousiast aan de slag. Wij kunnen zeggen dat onze wensenlijst naar volle tevredenheid is uitgevoerd. Wij zijn meer dan blij met het resultaat, maar ook zeer tevreden over de samenwerking:

Nieuwsgierig naar onze nieuwe Software?

Je kunt hier een kijkje nemen en alles rustig bekijken en uitproberen. Veel plezier!

Even een plaatje van lars van occ, bezig met onze nieuwe software 😊

nieuwe software vriendenboeken ervaring met occ

nieuwe software