fbpx

NIEUW! ONTWERP ZELF OMSLAG VRIENDENBOEK

Gloednieuwe optie voor je vriendenboek

In april 2020 zijn wij online gegaan met spiksplinternieuwe software. Geen upgrade, maar compleet nieuwe software, met veel nieuwe mogelijkheden. Na de lancering van de software zijn we echter doorgegaan met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden (en dat blijven we in overleg met onze klanten ook doen), waaronder het uploaden van je eigen achtergrond design voor de vriendenpagina’s en de mogelijkheid om via een kleurenpalet je favoriete kleur te kiezen. Vanaf deze week is daar een supermooie nieuwe optie bijgekomen. Je kunt nu ook voor de omslag van het vriendenboek je eigen ontwerp of foto toevoegen. 

Ideeën, tips voor je eigen omslag

Wij zijn aan de slag gegaan en hebben wat ideeën uitgewerkt voor een vriendenboek huwelijk, gouden huwelijk, verjaardag, babyshower, pensioen, afscheid groep 8 maar ook een algemene vakantiefoto. We hebben daarvoor gebruik gemaakt van foto’s, maar ook van het fotobewerkingsprogramma canva (dat is veelal gratis en werkt erg gemakkelijk). Maar er zijn ook andere programma’s zoals Paint en BeFunky. Je hoeft er niet eens zo heel handig voor te zijn om toch iets moois te creëeren.
De eerste vijf omslagen die je ziet zijn elke keer twee aparte afbeeldingen voor de voor- en de achterkant van de omslag. Je kunt echter ook één afbeelding uploaden. Het voorbeeld daarvan zie je als laatste.
 
Onder de voorbeelden zie je de uitleg staan.

Onze voorbeelden omslagen vriendenboek

De voorbeelden die je ziet zijn niet gemaakt door een professionele ontwerper. We vinden het belangrijk dat je ziet dat iedereen dit kan. Links zie je de achterkant van de omslag en rechts de voorkant van de omslag.

voorbeeld 50 jaar getrouwd 

vriendenboek gouden huwelijk omslag
 

voorbeeld huwelijk 

vriendenboek huwelijk omslag

voorbeeld pensioen

vriendenboek pennsioen omslag

voorbeeld babyshower

vriendenboek babyshower kaft

voorbeeld verjaardag 50 jaar

vriendenboek 50 jaar omslag

voorbeeld 1 foto voor je omslag

Onderstaand zie je een omslag waar we 1 foto hebben geupload. De linkerkant is voor de achterkant en de rechterkant voor de voorkant. De witte transparante streep hebben we toegevoegd voor de verduidelijking, dat zie je  in het echte boek uiteraard niet terug.

vriendenboek omslag 1 foto

voorbeeld vriendenboek achtergrond van Vriendenboeken.nl

Liever geen eigen ontwerp of foto voor de omslag? Ook dat kan. Kies dan voor een effen omslag of één van de meer dan 400 designs van ons. Je kunt daarna, als je dat wilt nog een foto en een titel toevoegen. Ook aan een eigen ontwerp kun je een foto en een titel toevoegen.

dankjewel meestervoorbeeld vriendenboek kleur bruin

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je je eigen omslag voor je vriendenboek

1. Klik op je dashboard de optie ‘omslag’ aan.
 
2. Kies daarna voor ‘omslag design’. Indien je geen achtergrond design kiest, wordt het design dat je hebt gekozen voor je vriendenboek gebruikt voor de omslag.
 
3. Nadat je de optie ‘omslag design’ hebt gekozen, heb je keuze uit vier mogelijkheden:
 
3.1. Je kunt kiezen uit de meer dan 400 designs van Vriendenboeken
3.2. Je kunt kiezen voor een effen kleur uit ons kleurenpalet (alle kleuren van de regenboog).
3.3. Je kunt kiezen voor het uploaden van je eigen foto, logo of ontwerp voor de voorkant van de kaft en daarna voor een foto of afbeelding voor de achterkant.
3.4. Je kiest voor het uploaden van 1 foto of ontwerp die wordt verdeeld over de voor- en achterkant van de omslag.
 
Let op: Gebruik je een eigen foto of ontwerp dan is het belangrijk dat je wel rekening houdt met snijranden van 10 mm rondom.
Zorg ook dat de pixels lekker hoog zijn, des te beter is de kwaliteit in het echte boek.
 
4. Wil je nog een foto toevoegen op de omslag dan kan dat, maar het hoeft niet.
 
5. Ook kun je nog een titel toevoegen als je dat mooi vindt.
 
6. Bekijk de preview of je tevreden bent.

Veel plezier met het maken van je eigen omslag en mocht je vragen hebben, wij helpen je graag en snel.

tips, nieuwe software