fbpx

 Niets artistieker dan houden van mensen

Vincent van Gogh - citaten

'Ik heb het gevoel dat er niets echt artistieker is dan het liefhebben van mensen'. Wist je dat deze woorden komen van één van onze grootste schilders Vincent van Gogh? Denk je aan Vincent van Gogh dan zie je zijn prachtige schilderijen voor je; de aardappeleters, het gele huis, de zonnebloemen, irissen en de sterrennacht. Maar bij Vincent van Gogh denk je meestal ook aan zijn, vaak treurige, levensgeschiedenis; de armoede, het afgesneden oor, een leven van miskenning, zijn psychische problemen en trieste dood.

Van Gogh de mens

Talloze schilderijen en een moeilijk leven daarmee associeer je Vincent van Gogh. Inspirerende woorden, dat is bij Vincent niet echt het eerste waar je aan denkt. Maar die kant was er zeker. Misschien komt het door zijn achtergrond. Voordat Vincent echt begon met schilderen is hij een tijdje predikant geweest in Engeland en België.

Van Gogh de schrijver

In zijn korte leven correspondeerde hij veel, vooral met zijn broer Theo. Er zijn meer dan 900 van zijn brieven bewaard gebleven, waarvan 659 aan zijn broer. Brieven met daarin woorden die tot nadenken stemmen en inspireren. We delen zijn gedachten graag met je.

Van Gogh de inspirator

Van Gogh ontroerend

Evenzeer als ieder ander heb ik behoefte aan vriendschap of genegenheid of vertrouwelijken omgang en ben niet als een straatpomp of lantaarnpaal hetzij uit steen of ook uit ijzer vervaardigd…

Van Gogh als cadeau

Vind jij Vincent van Gogh een inspiratiebron, zijn schilderijen prachtig én ga je binnenkort iemand verrassen met een vriendenboek? Kies dan bij ons thema 'kunst' Vincent van Gogh en zijn fantastische schilderij Amandelbloesem als achtergrond van je vriendenboek.

70 jaar verjaardag cadeau vriendenboekje vriendenboek

 

quotes