fbpx

50 JAAR GETROUWD? DAT IS GOUD!!

speechen, liedjes, voordrachten jubileum huwelijk

Zijn je ouders of je oma en opa binnenkort 25, 40 of misschien 50 jaar getrouwd? Dan zijn jullie als kinderen en kleinkinderen vast op zoek naar een geweldig cadeau. Voor een geweldig cadeau hoef je, als je dit leest, niet heel ver meer te zoeken. Als je hier klikt kun je door een prachtig voorbeeldboek van een gouden huwelijk bladeren. Of scrol even door naar het einde van deze blog. Maar over onze prachtige vriendenboeken gaan we het pas later hebben. We gaan het nu hebben over… speechen, liedjes, voordrachten, stukjes opvoeren. Moet dat dan bij een huwelijksjubileum? Wij zeggen volmondig…ja dat moet!

stukjes bij een gouden huwelijk? Wij zeggen volmondig ja!

Een 50-jarig (of 25 – 40 of 60-jarig) jubileum is een mijlpaal en dan hoor je het jubilerende bruidspaar toch echt even in het zonnetje te zetten. Een speech, sketch, een lied, het maakt het gouden huwelijksfeest nog specialer. Daar geniet het bruidspaar van, de gasten en zeker ook, al is het soms even spannend, de kinderen en kleinkinderen. En een optreden hoeft niet lang te duren, 5 tot 10 minuten is ook goed.

als je 50 jaar getrouwd bent dan kun je toch wel zeggen dat het echte liefde is

Het is niet altijd even gemakkelijk, dat weten wij ook wel. Je moet wat verzinnen en uitwerken, samen oefenen, het kost allemaal tijd, maar uiteindelijk is het meer dan de moeite waard. Zijn jullie niet zo heel creatief? Kijk dan eens op internet, je komt vaak verrassend goede ideeën tegen. Want wie zegt dat je altijd het wiel moet uitvinden en je een goed idee niet mag kopiëren of er je eigen draai aan mag geven? Zo vonden wij bijvoorbeeld een tijdje geleden op youtube dit heerlijk filmpje. Het is gemaakt door de kleinkinderen van An en Jan (geweldig toch die combinatie van namen).

Zij maakten van Jan Smit’s ‘als de morgen is gekomen’ hun eigen versie voor het gouden huwelijk van hun oma en opa: ‘als je 50 jaar getrouwd bent dan kun je toch wel zeggen dat het echt liefde is’. Het is qua zang zeker niet perfect, maar het is zo leuk en lief om te zien dat je er helemaal blij van wordt. Wij weten zeker dat Jan en An er die dag heel erg van hebben genoten (en daarna vast ook nog heel vaak). We vonden het zelfs zo leuk dat we min of meer hetzelfde hebben gedaan voor een huwelijksjubileum. Onze film 'als je 50 jaar getrouwd bent' draaiden we tijdens de feestavond en wat was het een succes (dankjewel (klein)kinderen van Jan en An). Later op de avond hebben we het nog een keer met alle bruiloftsgasten gezongen, want ‘als je 50 jaar getrouwd bent’ is een heerlijke meezinger waar je helemaal vrolijk van wordt. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de tekst voor je uitgewerkt (en er een heel klein beetje onze eigen draai aan gegeven 😊).

Als je 50 jaar getrouwd bent

Ik heb mijn feestmuts opgezet
En deze dag maken wij pret
Want oma en opa zijn dit jaar
Al 50 jaren bij elkaar
2 mei is officieel de dag
Het is de dag, de dag dat alles mag

Een avond dansen was het begin,
Wat hadden ze het samen naar hun zin
Het eerste huis aan de Grote Straat
Vanaf '72 in gehuwde staat
Hij gooide alle remmen los
En toen,
Kwam daar de eerste zoen

Als je 50 jaar getrouwd bent dan kun je toch wel zeggen dat het echte liefde is
Als je 50 jaar getrouwd bent dan hou je van elkaar dat is het mooiste wat er is

Ze halen nu een gouden plak
We gaan volledig uit ons dak
Een biertje hier een wijntje daar
Wij toasten op het gouden paar
Gezelligheid maakt jullie blij
Wij zijn zo blij met jullie aan ons zij

Als je 50 jaar getrouwd bent dan kun je toch wel zeggen dat het echte liefde is
Als je 50 jaar getrouwd bent dan hou je van elkaar dat is het mooiste wat er is

Er is in die jaren veel gebeurd
Er is in die jaren veel gebeurd
‘t huwelijk is met liefde vol gekleurd
‘t huwelijk is met liefde vol gekleurd

Wij zijn zo dol op ons gouden bruidspaar

Als je 50 jaar getrouwd bent dan kun je toch wel zeggen dat het echte liefde is
Als je 50 jaar getrouwd bent dan hou je van elkaar dat is het mooiste wat er is

op de melodie van 'als de morgen is gekomen' van jan smit

50 JAAR GETROUWD, DAAR HOORT EEN MOOI CADEAU BIJ TOCH?

Oma's en opa's hebben vaak niet zo heel veel materiële wensen. Samen leuke dingen doen, herinneringen ophalen, herinneringen creëren dat vinden ze stukken belangrijker. En gelijk hebben ze. Wat ze daarom zeker een heel fijn cadeau zullen vinden is een vriendenboek met daarin al hun dierbaren; de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en buren. Een cadeau waar de aandacht, liefde en vriendschap van en voor het gouden bruidspaar vanaf spat. Een vriendenboek is een cadeau waar het bruidspaar intens zal genieten. Een boek dat ze heel vaak doorbladeren en met trots zullen laten zien aan familie, vrienden en buren.

Tip: lees ook onze blog 10 ideeën voor een gouden huwelijk.

voorbeelden vriendenpagina vriendenboekje (20x20cm) | vriendenboek (30x30cm) gouden huwelijk

Vriendenboek (formaat 30x30cm) of Vriendenboekje (formaat 20x20cm)? Lees onze 8 handige keuzetips!

gouden huwelijk 50 jaar getrouwd cadeau vriendenboek vriendenboekje

blader door een vriendenboek cadeau 50 jaar getrouwd

 

huwelijk, bruiloft, huwelijksjubileum, gouden huwelijk