fbpx

Cadeau Juf en Meester

Wat vindt de leerkracht belangrijk? En jij?

Juffendag, de verjaardag van de juf of van de meester, de dag van de leraar, Kerst, Pasen, einde schooljaar? Vraag jij je dan wel eens af of je de leerkracht van je kind op die momenten een cadeautje ‘moet’ geven? Of heb je daar, zeker als je kind nog maar net is begonnen op de basisschool, nog nooit bij stil gestaan?

Geen cadeau is echt niet raar

Allereerst…natuurlijk hoef je geen cadeaus te geven en zeker niet meerdere keren per jaar. Het merendeel van de leraren zal ook zeker zeggen dat ze dat niet verwachten. Geef je geen cadeau dan vinden ze dat echt niet raar. Maar, eerlijk is eerlijk, als ouder kun je toch heel vervelend voelen als je kind als één van de weinigen zonder cadeautje voor de juf of meester de klas binnenkomt. Zie je ineens alle klasgenootjes van je kind met chocoladerepen, bloemen, mokken, badschuim of potten drop. Niet leuk voor jou en niet leuk voor je kind.

We gaan je niet vertellen wat de beste oplossing is, maar geven wel graag wat overwegingen mee.

dankjewel is altijd een goed idee

Het geven van een cadeau aan een juf of meester. Vroeger was dat helemaal niet zo gebruikelijk, een mooie tekening was al prachtig. En ondanks alle mooie en dure cadeaus van tegenwoordig, die tekening van vroeger was zo gek nog niet. Het was een teken van aandacht en waardering voor de juf of voor de meester. Weet je wat bij leerkrachten met stip op nummer 1 staat? Een oprecht dankjewel. Logisch toch? We horen zelf ook graag dat we iets goed doen. Laat als ouders dan ook merken dat je waardering hebt voor alles wat de juf of meester gedurende het schooljaar voor je kind heeft gedaan en betekend. En dat is ongetwijfeld best veel. Je kunt ervoor kiezen de leerkracht persoonlijk te bedanken, maar een lieve mail of kaart is ook een fijn gebaar. Vertel er vooral ook bij waarom je hem of haar waardeert en waarom je kind het zo naar zijn zin heeft gehad. En misschien wil je kind zelf wel wat schrijven, zeggen of tekenen.

cadeau dankjewel juf

Cadeaus voor juffen meesters, ze lijken op elkaar

Tegen het einde van het schooljaar vind je overal in de winkels suggesties voor cadeau voor juffen en meesters. Wil je een cadeau geven dan is er keuze genoeg, maar… het lijkt ook allemaal wel een beetje op elkaar. Origineel zijn is lastig, zeker als een leerkracht al heel wat jaren lesgeeft Wil je je onderscheiden? Overleg dan met je zoon of dochter. Die kent de juf of meester veel beter dan jij. Vergeet ook niet om dat persoonlijke briefje of kaartje bij te sluiten!

Hoeveel geld geef je uit aan een cadeau voor de juf of meester?

Dat mag je helemaal zelf weten, maar duur is echt niet nodig. En te duur al helemaal niet. Ga vooral niet hele exclusieve cadeaus uitzoeken. Dat zorgt alleen maar voor een heel ongemakkelijk gevoel bij de leerkracht.

Afzonderlijk cadeau of gezamenlijk cadeau van de hele klas?

Wij zijn natuurlijk bevooroordeeld ? met onze dankjewel vriendenboeken voor de juf of meester, maar wij vinden, geef je een cadeau, geef dan een gezamenlijk cadeau. Waarom?

cadeau schoolklas met juf

Vriendenboekje juf of meester

Ga je een gezamenlijk cadeau geven. Denk dan ook eens aan een vriendenboek voor de juf of meester. Waarom?

cadeau dankjewel meester

Vragen voor in je vriendenboek

Bij het vriendenboek voor de juf of meester kun je kiezen uit kant-en-klare vragen, maar je kunt ze ook zelf verzinnen. Je kunt er ook voor kiezen of een vraag in te laten vullen door de ouders. Voorbeelden van vragen voor in het vriendenboek zijn:

Voorbeeld vriendenpagina vriendenboek juf & meester bedankt

vriendenboek vriendenboekje bedankt voor het mooie schooljaar juf en meester

lees hier alle informatie over een juf & meester dankjewel vriendenboek

Heb je nog vragen? Mail ons, we helpen je graag en snel.

cadeau dankjewel juf voor het mooie schooljaar 

basisschool, groep 8, dankjewel juffen en meesters