fbpx

Gaat je collega met pensioen?

Mooi afscheid voor je collega

Gaat jullie collega binnenkort met pensioen? Dan zijn jullie vast al aan het nadenken over een mooi afscheid. Wordt het een gezellige borrel of een etentje? Wie gaan er speechen, wie worden er uitgenodigd en wat wordt het afscheidscadeau?

afscheidsfeest collega

Nadenken over het afscheid van een collega die met pensioen gaat is de moeite waard. Voor jezelf, want zeg nou zelf het voelt best goed als je een collega ziet genieten op zijn afscheidsfeestje. Maar bovenal voor je collega. Dit blijkt uit onderzoek van socioloog Levi van den Boogaard*. Wist je dat hoe positiever mensen hun afscheid waarderen des te beter ze zich voelen vlak na hun pensionering en in de jaren daarna? Een goed afscheid blijkt voor veel gepensioneerden de beste start van hun nieuwe leven. En dat gun je je collega toch van harte.

persoonlijk cadeau pensioen wordt het beste gewaardeerd

Het afscheidsfeestje zelf wordt erg gewaardeerd, ondanks dat sommigen het best eng zullen vinden. Maar achteraf is het altijd fijn! Maar ook het cadeau is belangrijk; en het gaat dan echt niet om grote en dure cadeaus. In tegendeel, een persoonlijk cadeau van alle collega’s wordt het beste gewaardeerd.

Dat een persoonlijk cadeau belangrijk is, dat wisten wij bij Vriendenboeken.nl natuurlijk al wat langer. Wij zien de mooiste en liefste collegaboeken voorbij komen en horen de enthousiaste verhalen. Boeken waarin herinneringen en foto’s worden gedeeld en collega’s vertellen wat ze waarderen aan de collega die met pensioen gaat én waarom ze hem of haar zo zullen missen. Maar ook gemaakte blunders worden graag gedeeld ?

Tips pensioen collega

Ga jij met je collega’s ook een vriendenboek maken? Dan geven we je graag nog wat tips en suggesties om jullie boek extra persoonlijk te maken. En heb je al vaker een vriendenboek gemaakt? We houden ons van harte aanbevolen voor nog meer inspirerende tips:

voorbeeld vriendenboek pensioen

Bron

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

pensioen , jubileum, afscheid collega