fbpx

Afscheidsboeken groep 8, nu nog mooier!

Nieuwe software vriendenboeken: de 10 belangrijkste veranderingen voor de groep 8 boeken

Al jaren zijn onze afscheidsboeken voor groep 8 een hit. Kinderen, ouders en leerkrachten zijn enthousiast. We zijn er ook best trots op dat scholen, nadat ze éénmaal een afscheidsboek groep 8 hebben gemaakt, altijd terugkomen. Een afscheidsboek is ook echt een geweldig aandenken aan 8 jaren basisschool. Leuk voor nu, maar met elk jaar dat verstrijkt, wordt dat vriendenboekje van groep 8 nog dierbaarder. Voor de prijs hoef je het ook al niet te laten. Zelfs een klas met 30 kinderen heeft al een vriendenboekje voor minder dan 10 Euro! Fantastische kwaliteit voor een mooie prijs vinden onze klanten.

Nieuwe software maakt de afscheidsboeken nog mooier én persoonlijker

We zijn onlangs online gegaan met compleet nieuwe software voor het maken van de vriendenboeken. Nog gemakkelijker en met veel nieuwe mogelijkheden. Wat zijn de grootste 10 veranderingen?

10 extra mogelijkheden door nieuwe software Vriendenboeken

1. Achtergronden kun je blijven wisselen

Als je begint met een afscheidsboek voor groep 8 kun je kiezen voor een achtergrond. We hebben best veel keuze, we kunnen ons daarom best voorstellen dat het even lastig kiezen is. Maakt niet uit, kies gewoon iets wat je op dat moment aanspreekt. Veranderen kan nl. altijd nog. Wil je liever een design dat je hebt gezien bij bijvoorbeeld verjaardag? Ook dat kan. Je kunt wisselen zo vaak als je wilt. Natuurlijk bekijk je dan de preview van je boek om te zien hoe het er ‘in het echt’ uit gaat zien.

voorbeelden groep 8

voorbeelden groep 8 2

 

 

 
 
 
 
 
 
 
2. Opmaak teksten: keuze in letterfonts, kleurtjes, centreren, dikgedrukt, cursief of vetgedrukt

Als eindredacteur kun je het lettertype kiezen voor de omslag, de vragen en teksten onder foto’s. Ook dit kun je overigens tijdens het maken van het boek weer veranderen. Ook de kinderen hebben voor het beantwoorden van de vragen die keuze. Willen ze alle antwoorden met een groene of roze letterkleur, of alles vetgedruk? Het kan allemaal.

vriendenboekje afscheidsboek groep 8

3. Lettertekens per pagina en niet per vraag

In onze ‘oude’ software was er per vraag twee regels beschikbaar voor de antwoorden. Dit hebben wij, op veler verzoek, aangepast. De lettertekens worden nu per vriendenpagina geteld. Wil een kind wat uitgebreider op een vraag ingaan dan kan dat. Een gedetailleerd verhaal over kamp of over toekomstdromen, de keuze is aan het kind. Het afscheidsboek is daardoor nog persoonlijker.

vriendenboek afscheidsboek groep 8

4. ‘Lege’ pagina’s voor handtekeningen of berichtjes

Vorig jaar hadden wij een leerkracht die heel graag een lege pagina wilde laten toevoegen aan alle groep 8 boeken. Vond hij leuk omdat de kinderen, maar ook de leerkrachten van andere klassen, dan tijdens het afscheidsfeest wat in elkaars boek konden schrijven: ‘een leuke herinnering, succes wensen, ik ga je missen of alleen een naam’. Wij vonden dat een geweldig idee en hebben dat gelijk overgenomen.

05 groep 8 berichtjes

5. Diploma groep 8

Naast de pagina voor de berichtjes kun je ook een heus diploma toevoegen aan het afscheidsboek. De leerkracht van groep 8 kan dan in het boek van ieder kind vermelden wat hem of haar speciaal maakt. Het diploma kan pas worden ingevuld nadat je de afscheidsboeken hebt ontvangen. Houd daar qua timing wel rekening mee. Je kunt bij ons voor beschrijfbaar papier kiezen of fotopapier (dit geldt altijd voor het hele vriendenboek). Kies je voor fotopapier, let er dan wel op dat je een goede pen kiest voor het schrijven.

06 groep 8 diploma

6. Voorwoord afscheidsboek

We hadden het bij punt 2 al over de letterkleurtjes en fonts voor de vriendenpagina’s. Dit geldt uiteraard ook voor het voorwoord. Dat ziet er zo leuk uit dat we het je toch even willen laten zien 😊.

voorwoord

7. Fotobladen

Aan elk afscheidsboek kun je fotobladen toevoegen. Dat kon ook in onze ‘oude’ software. Nieuw is echter dat je voor elk fotoblad een andere achtergrond kunt kiezen. De achtergrond die je hebt gekozen geldt dus niet meer voor het hele boek.

8. Foto’s vriendenboek

Het fotobewerkingsprogramma is verbeterd. Wat is nieuw behalve dat het eenvoudiger werkt?

  • Is een foto te groot voor het fotovlak dan kun je nu de foto iets inzoomen waardoor deze meer passend is. Roteren kan uiteraard ook nog steeds.
  • De foto wordt geupload en bewerkt per fotovlak. Wil je een fotovlak overslaan dan kan dat.
9. Toegang vriendenpagina’s

Als eindredacteur heb je toegang tot alle vriendenpagina’s. Dat was in de oude software ook zo, maar het werkt nu veel gemakkelijker. Daarnaast kun je nu ook per vriendenpagina een preview bekijken en hoef je niet het hele persé het hele boek te bekijken. Mag natuurlijk wel!

10. Inhoud Vriendenboek

Pagina's verslepen, sfeerbladen, fotobladen of jaaroverzichten toevoegen, het wijst zich vanzelf. Bewerken en bekijken van vriendenpagina’s gaat heel gemakkelijk via ‘het pennetje’. Als een vriendenpagina klaar is verschijnt deze vanzelf bij de inhoud van je vriendenboek. Moet een vriend nog beginnen dan zie je dat ook, maar je kunt ook zien of iemand al wat heeft ingevuld maar het nog niet op ‘ik ben klaar’ heeft gezet. Mailen kan ook via je beheerdersaccount. Je kunt een herinneringsmail sturen of een algemene mail (aan iedereen of aan één persoon, wat ij wilt). Extra handig is dat nu in elk mailtje dat je stuurt naar één of meerdere vrienden een rechtstreekse link staat naar zijn of haar vriendenpagina.

toelichting software vriendenboeken

 

Al zin om te beginnen? Registreer je en probeer rustig alles uit. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je altijd graag.

Blader door een voorbeeld van een afscheidsboek groep 8

basisschool, groep 8

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media