fbpx

Tips voor je vriendenboek

Op zoek naar ideeën of inspiratie. Blader door voorbeelden van onze vriendenboeken of lees onze tips.

Letterkleur omslag van je vriendenboek

De standaard letterkleur voor de tekst op de omslag is grijs. Deze kleur kun je aanpassen naar iedere kleur van de regenboog. Maak daar gebruik van, want de omslag van je vriendenboek is toch de eerste indruk van je vriendenboek. 

EXTRA FOTO’S NODIG? 

Extra foto's nodig voor in je vriendenboek? Klik hier.

Fotocollages maken

Wil je nog meer foto’s plaatsen in je vriendenboek. Maak dan een fotocollage. Er zijn online diverse gratis programma’s waarmee je gemakkelijk collages kunt maken. Heb je daarbij hulp of advies nodig, stuur ons een mail, dan denken wij graag met je mee.

Teksten toevoegen aan fotopagina’s

Gebruik daarvoor de indeling van 3 foto's. De linker pagina kun je prima gebruiken voor een mooie tekst. Je typt je verhaal in Word en je slaat deze op als pdf. Een pdf bestand kun je online kwalitatief heel goed omzetten naar een .jpg bestand (wat je voor een fotopagina nodig hebt). Daar zijn online verschillende gratis programma’s voor en dat werkt goed en snel. Als je een scan maakt van de tekst of tekening (in .jpg) kun je deze ook uploaden.  
Op onze boekengalerij zie je daarvan diverse voorbeelden. 

tekeningen toevoegen aan fotopagina's

Doen er kinderen mee aan het vriendenboek of heb je nog tekeningen van vroeger? Altijd leuk om in je vriendenboek te plaatsen. Fleurig, lief en soms sweet memories. Maak een foto van de tekening of een scan (in .jpg). Je kunt deze dan uploaden in plaats van een foto. In het 'juf / meester bedankt' vriendenboek zie je een paar mooie voorbeelden.

Uitnodigingen naar jezelf sturen

Je kunt de uitnodigingen zo vaak als je wilt naar hetzelfde mailadres versturen. Een prima oplossing als een deelnemer aan het vriendenboek (nog) geen mailadres heeft. Wel is het verstandig dat je verschillende namen invult bij hetzelfde mailadres. Bijvoorbeeld Hans – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Thea – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij de inhoud van je vriendenboek kun je dan precies zien om welke pagina’s het gaat. Dat is handig als je bijvoorbeeld de volgorde van de inhoud van het vriendenboekje wilt aanpassen. 

Volgorde inhoud vriendenboek aanpassen

Je kunt de volgorde van de pagina's in het boek veranderen door de namenblokjes te verslepen. Alleen de omslag, de eerste pagina (voorwoord) en de laatste pagina kun je niet verplaatsen.
 

KAN IK EEN VRIENDENBOEK MAKEN IN EEN ANDERE TAAL?

Onze website is in het Nederlands. De vragen die je kunt selecteren voor je vriendenboek zijn in het Nederlands, maar deze kun je aanpassen. Wil je alle vragen in bijvoorbeeld het Engels, dan is dat geen enkel probleem. Ook de uitnodigingsmail voor je vrienden kun je aanpassen. Maak je een vriendenboek met bijvoorbeeld Nederlands- en Engelstalige deelnemers dan nodig je eerst de Nederlandse vrienden uit. Daarna pas je de uitnodigingsmail aan naar het Engels en nodig je je Engelstalige vrienden uit. Wij hebben voor buitenlandse deelnemers aan het vriendenboek een Engelstalige uitleg beschikbaar.

 

 

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media