weetjes en feiten over het huwelijk

Wist je dat…? Weetjes en cijfers over het huwelijk

4 keer werd er getrouwd in…., de duurste bruiloft ooit, de gemiddelde huwelijksleeftijd (ouder dan je denkt), de allerpopulairste huwelijksdag van 2017, 80 jaar getrouwd, het zwaarste boeket, de populairste wedding songs van 2018 volgens Spotify…je leest het hier!

Lees meer: Wist je dat? het huwelijk in getalletjes

  • Aangemaakt op .

een hart onder de riem omdat we je missen

❤ onder de riem voor een zieke

Steuntje in de rug voor je zieke vriend(in), zus of collega

'Heel veel sterkte', 'beterschap', 'je mag mij altijd bellen als je wat nodig hebt'... Ja, wat doe je of zeg je tegen iemand die ziek is of echt wel een opkikkertje kan gebruiken? Voor de meesten van ons is dat best lastig, zeker als iemand ernstig ziek is. We vinden het eng of zijn bang iets verkeerds te zeggen. Daarom houden we maar liever onze mond of schuiven het voor ons uit. Begrijpelijk, maar het is wel jammer!

Lees meer: Steuntje in de rug voor iemand die ziek is

  • Aangemaakt op .

vriendenpagina kinderkijker

Zo leuk is de KinderKijker

Het is alweer een tijdje geleden dat onze oudste begon in groep 3. Terugkijkend denk ik dat ik het haast nog spannender vond dan mijn 4-jarige dochter. Voor haar was alles nieuw, maar voor ons als ouders ook. De school, het lokaal waar de meeste ouders net iets te lang bleven hangen (en daarna ook nog even voor het raam), het schoolplein waar werd nagepraat en kennis gemaakt, de leerkrachten, de speelafspraakjes, welk kind hoort bij welke ouders, hoe gaat dat op zo’n ouderavond en wat wordt het van je verwacht als ouder? Minder extreem dan de luizenmoeder, maar overlappingen waren er zeker.

KinderKijker, van groep 1 tot en met groep 8

Zodra je de kinderen en de ouders beter leert kennen, voelt alles snel vertrouwd. In de klas van mijn dochter ging dat nog sneller omdat er een KinderKijker werd gemaakt. Een KinderKijker is een vriendenboekje met daarin alle kinderen van de klas. Dit leuke boekje werd aan het begin van het schooljaar samengesteld door een aantal ouders. Op deze manier leerden de kinderen elkaar sneller kennen, maar ook voor de ouders was het superhandig en niet te vergeten de nieuwe juf of meester.

het betere knip- en plakwerk

In die tijd rolde zo’n boekje niet zomaar even uit je printer, we waren destijds erg goed in het betere knip- en plakwerk. We verzamelden eerst alle informatie, foto’s en de antwoorden op de vragen. Daarna werd alles netjes getypt en werd er een foto van het kind naast de tekst geplakt. Dat was nog best een klusje. Een tekstregel die net niet paste of een foto die scheef was geplakt. Maar uiteindelijk lukte het altijd. Was het boekje af, dan was er meestal wel een ouder die alles 32x wilde kopiëren en nieten.

Lees meer: Blader door de KinderKijker

  • Aangemaakt op .

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

Feedback

Social media