ziek2

Ook, of misschien juist, als iemand ziek is

Wat moet je zeggen, wat moet je doen, wat moet je geven als iemand ziek is? En vooral als iemand ernstig ziek is. Dat is best lastig. Want waar moet je over praten? En wat kun je nou eigenlijk helemaal doen? Wij hebben zeker niet de wijsheid in pacht, maar we weten diep van binnen allemaal wel dat iets van je laten horen altijd goed is. Het kan lastig en moeilijk zijn, maar je hebt contact, bent er, en dat is het enige dat telt.

De reden dat we over dit onderwerp bloggen is dat we de laatste jaren met enige regelmaat zagen dat er vriendenboeken werden gemaakt voor een zieke vriend of vriendin. Inspirerende boeken waarin herinneringen worden gedeeld, maar ook op papier wordt gezet waarom iemand bijzonder is en waar ze samen de slappe lach van krijgen. Een vriendenboek met een lach en een traan.

Een vriendenboek als cadeau voor een zieke vriend(in), familielid of collega. We hebben er in het verleden amper iets over geschreven. Vooral omdat we dit zelf ook best lastig vonden en vinden. Voelde een beetje raar om dat te ‘promoten’. Door de opmerking van een klant ‘wel doen want het is zo mooi’ zijn we erover gaan nadenken. En ze heeft gelijk. Ziek zijn is niet mooi, maar aandacht geven aan iemand die ziek is, het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan, is dat wel.

Lees meer: ook, of misschien juist, als iemand ziek is

WE GAAN JE MISSEN

Een persoonlijk afscheid is de beste start

Gaat jullie collega binnenkort met pensioen? Dan zijn jullie vast al aan het nadenken over een mooi afscheid. Wordt het een gezellige borrel of een etentje? Wie gaan er speechen, wie worden er uitgenodigd en wat wordt het afscheidscadeau?

Nadenken over het afscheid van een collega die met pensioen gaat is de moeite waard. Voor jezelf, want zeg nou zelf het voelt best goed als je een collega ziet genieten op zijn afscheidsfeestje. Maar bovenal voor je collega. Dit blijkt uit onderzoek van socioloog Levi van den Boogaard*. Wist je dat hoe positiever mensen hun afscheid waarderen des te beter ze zich voelen vlak na hun pensionering en in de jaren daarna? Een goed afscheid blijkt voor veel gepensioneerden de beste start van hun nieuwe leven. En dat gun je je collega toch van harte.

Lees meer: een persoonlijk afscheid is de beste start

hart geld

Huwelijkscadeau: kiezen tussen cadeau en geld is echt niet nodig!

Ben jij uitgenodigd voor een huwelijk. Leuk, het is toch altijd speciaal om deel uit te maken iemands grote dag.  Bij een huwelijksfeest horen natuurlijk cadeautjes. Als gast wil je het bruidspaar het liefst iets geven waar ze blij van worden. Geld is vaak een fijn cadeau. Niet gek, want een bruiloft is behoorlijk kostbaar en het bruidspaar is ongetwijfeld blij met een mooi geldbedrag. Maar als gast geeft het toch een beetje een dubbel gevoel. Een bruidspaar gun je een gevulde envelop van harte en ze zijn er ook vast heel blij mee, maar als gever voelt het vaak onpersoonlijk en ongemakkelijk. Geld als cadeau is gewoon een beetje saai en zeker geen blijvende herinnering aan een mooie dag. Voel jij dat ook zo? Dan is een huwelijksvriendenboek voor jou een goed idee. Het is een fantastisch feel good cadeau voor het bruidspaar maar ook voor iedereen die meewerkt aan het boek.

Lees meer: Huwelijk

laptops

Onze vernieuwde website is online

In maart 2013 zijn wij begonnen met Vriendenboeken.nl. In de jaren die volgden hebben we ons vooral geconcentreerd op het gebruiksgemak voor onze klanten. Het maken van een vriendenboek, het invullen van de vriendenpagina’s, we wilden het graag zo simpel mogelijk houden, voor jong én oud. Een vriendenboek maak je tenslotte samen; 12-jarigen maken samen een afscheidsboek groep 8 en 70-jarigen werken enthousiast mee aan een familieboek. Dat moet voor iedereen gemakkelijk en snel gaan en dat is, horen wij regelmatig, goed gelukt. 

Lees meer: Nieuwe website