sneeuw twitter vriendenboek vriendenboekje

Vriendelijkheid is als sneeuw, het maakt de wereld mooier

Vriendelijkheid, een woord dat een warm en behaaglijk gevoel geeft. Een compliment voor je collega, een vriendelijke groet aan een voorbijganger, koken voor je vriendin, boodschappen doen voor je buurman of een verrassingsbezoekje aan je oma. Vriendelijk zijn is niet zo moeilijk en het werkt ook nog eens heel aanstekelijk. Vriendelijkheid maakt het leven een stukje mooier voor een ander én voor jezelf. Met vriendelijkheid zit je altijd goed!

Bij Vriendenboeken.nl mogen we elke dag genieten van de magie vriendelijkheid. Mooie momenten, positieve eigenschappen, blunders, ze worden met warmte gedeeld in alle vriendenboeken. En zeg nou zelf, het is toch ook heerlijk als je vrienden of collega’s de tijd nemen om iets voor en over jou op papier te zetten. Mooier kan toch niet?

Lees meer: vriendelijkheid is als sneeuw

 groep8kids

Afscheidsboeken groep 8, tijd voor een nieuwe versie én een nieuwe prijs

Al bijna 5 jaar worden door kinderen van groep 8 afscheidsboeken gemaakt via onze website. Daar zijn we best trots op. Het zijn prachtige boeken, (h)eerlijk, inspirerend, lief, ontroerend, positief, hartverwarmend; het zijn vriendenboeken waar je gewoon heel blij van wordt. Omdat we deze vriendenboeken betaalbaar wilden houden hebben we twee jaar geleden een magazineversie geïntroduceerd. Het magazine was van dezelfde kwaliteit als onze gebonden en spiraalboeken. Het enige verschil zat eigenlijk in de geniete omslag. We hebben hier veel scholen en kinderen blij mee kunnen maken. We merkten echter ook dat het voor een aantal scholen toch te duur was terwijl ze wel heel graag een boek wilden maken. We hebben daarom de afgelopen maanden gezocht naar een goedkoper alternatief waarbij het uitgangspunt kwaliteit was. We hebben gezocht, uitgebreid getest en gevonden!

Waarin zit het verschil?

Het formaat blijft hetzelfde, 20x20 cm. De omslagen blijven hetzelfde. Het enige verschil zit in het gewicht van de vriendenpagina’s. Bij onze ‘gewone’ vriendenboeken gebruiken we 200 grams glossy papier. Bij de afscheidsboeken groep 8 wordt dat nu 130 grams glossy papier, nog steeds mooi stevig papier, alleen iets lichter. We hebben beide versies naast elkaar gelegd en de verschillen zijn bijna niet te zien.

Ook grote klassen een boek onder de € 10,00!

De prijs is vanzelfsprekend afhankelijk van het aantal boeken en pagina’s. Het gemiddeld aantal leerlingen per klas is 23, maar er zijn natuurlijk ook klassen van 30 kinderen. Of een klas nu 15 of 31 leerlingen heeft, we kunnen ze nu allemaal een afscheidsboek bieden voor minder dan € 10,00! En daar zij we superblij mee. Onderstaand een overzicht van een aantal verschillende klassen:

Lees meer: afscheidsboeken groep 8, tijd voor een nieuwe versie én een nieuwe prijs

 oma en opa

‘Nee schat, ik hoef geen cadeau, ik heb een huis vol spullen’.

Herken je dat? Vaak hebben je oma en opa of je ouders weinig wensen. Met de hele familie iets leuks doen, gezellige samen eten en praten, spelletjes doen, daar genieten ze des te meer van. Dat vinden ze stukken belangrijker dan cadeaus. Zit jij uren te dubben over het perfecte cadeau, winkel in, winkel uit, maar die extra spullen in huis, dat vinden zij helemaal niet belangrijk. Best logisch toch?

Maar met een verjaardag, een gouden huwelijk en nu met de kerst in aantocht, wil je toch wel heel graag iets extra’s doen. Heb jij de allerliefste oma en opa van de wereld en wil je ze echt heel blij maken? Geef ze dan hun eigen familieboek. Een vriendenboek, maar dan ingevuld door de kinderen en kleinkinderen. Vertel over onvergetelijke familieherinneringen, wat je opa zo speciaal maakt, waarom je oma de liefste is, wat jullie mooiste uitje was en alles wat jullie belangrijk vinden.

Lees meer: Herken je dat?

25jaar tapijt twitter

 

Lang dienstverband prestatie bij jubileum?


Een dienstverband van 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40 of misschien over niet al te lange tijd zelfs 50 jaar? Dat mag worden gevierd. Maar wat wordt er gevierd? Dat je collega een flink aantal jaren voor hetzelfde bedrijf heeft gewerkt? Is het lange dienstverband de prestatie? Of vier je de bijdrage die een collega heeft geleverd aan de organisatie? Want is dat niet waar het tenslotte om gaat of in ieder geval zou moeten gaan?

Zetten jullie binnenkort ook een jubilaris in het zonnetje? Houd het dan niet alleen bij dankjewel, felicitaties en het wensen van succes. Dat kunnen we allemaal. Laat je collega juist weten hoe belangrijk zijn inzet de afgelopen jaren is geweest en vertel waarom. Wat heeft hij of zij betekend voor de organisatie. Zeg het niet alleen in algemene bewoordingen, maar geef ook lekker veel voorbeelden uit de praktijk. Deel de succesverhalen, de positieve eigenschappen, de mooie momenten. Vertel waarom en waar je collega het verschil maakte, waarom er waardering is. Dat is fijn om te horen voor de jubilaris en vast en zeker inspirerend voor alle collega’s.

Lees meer: Wat wordt er gevierd bij een jubileum?

 

poeziealbum

Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven?


Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven? Of als je ietsepietsje ouder bent: ‘wil je in mijn poëziealbum schrijven?’ Wat vonden we dat vroeger leuk. Iedereen die speciaal iets voor jou schreef, dat was een feest. Spannend om te kijken wat er was ingevuld. En hop daarna ging het boekje natuurlijk snel door naar het volgende vriendje, juf of tante... want je wilde je vriendenboekje het liefst helemaal vol. Waren poëziealbums (of is het nou poesiealbum of poesie?) vroeger eigenlijk alleen voor meisjes, met de komst van het vriendenboekje deden ook de jongens enthousiast mee. Vriendenboekjes van voetbalclubs als Ajax, Feijenoord of PSV waren ineens populair.

Vriendenboeken zijn er voor ons allemaal, meisjes, jongens, jong en oud. Want al ben je inmiddels volwassen, het is nog steeds leuk om door je oude vriendenboekje of poëziealbum te bladeren. Lezen wat je oma en opa schreven en wat de toekomstdromen waren van je klasgenoten. Een boek vol met warme herinneringen van de mensen die toen belangrijk waren in jouw leven.

Lees meer: vriendenboekje alleen voor kinderen?

FAMILIEBOOMTWITTER

KORTINGSCODE 10% FAMILIEBOEK: MIJNFAMILIEBOEK2017*

Kerst met familie; dit maakt het nóg leuker

75% van de Nederlanders viert de kerstdagen met familie. Drukke dagen en best ook stressvol door alle voorbereidingen. Maar als het éénmaal zover is, is het toch ook bovenal samen genieten. Genieten van spelletjes, kerstfilms, winterwandelingen en lekker eten en drinken. Wat we tijdens deze feestelijke dagen ook veel doen is samen herinneringen ophalen. Weet je nog toen..? Wat hebben we gelachen om… Sweet memories met een lach maar soms ook met een traan. Iedere familie heeft tenslotte zijn eigen verhaal.

Heb jij een fijne familieband en wil je dit jaar eens extra bij jullie familieverhaal stilstaan? Begin dan vandaag nog met je eigen familieboek. Een familieboek waarin je oma, opa, ouders, broers, zussen en je kinderen hun herinneringen, dromen, gedachten én mooiste foto’s delen. Leer je familie nog beter kennen met vragen als:

 • Een familieherinnering die ik nooit vergeet…al word ik 100
 • Herkenbare familietrekjes
 • Uiterlijk / Innerlijk lijk ik het meest op
 • Wat hebben we gelachen toen
 • Onze familie is bijzonder omdat
 • Mijn dierbaarste kerstherinnering
 • Het liefst eet ik met kerst

Lees meer: Familieboek met kerst

boekhart

Dat vriendenboekengevoel

Wij kunnen je wel vertellen hoe fijn het is om een vriendenboek te krijgen én te geven. Maar onze klanten verwoorden het meer dan geweldig. Een greep uit de leukste en liefste reacties. Je kunt ze allemaal nalezen op deze onafhankelijke beoordelingssite.

 • Mijn collega's waarvoor het boek was gaf zelf de mooiste reactie. hij zei ik vond het altijd een beetje suf als er zoiets gegeven werd maar nu heb ik er zelf 1 ontvangen en besef ik pas hoe leuk en hoe waardevol dit is
 • Altijd heel enthousiast! Emotioneel zelfs! En nu zitten we zelfs in een fase dat mijn collega's er naar vragen of ze een boek mogen als afscheidscadeau. Het is een zeer geliefd item!
 • Super enthousiast, mijn moeder heeft hem in een keer uitgelezen, en vond het ontzettend leuk.
 • Bij aankomende jubilea is het inmiddels al een collectorsitem! Zonder vrienden(jubileum)boek geen leven! Hoor dat het ook regelmatig uit de kast wordt gehaald om weer even terug te lezen en herinneringen op te halen
 • Echt heel blij. Tijdens het verjaardagsfeest, maar ook daarna. Mijn zus geniet heel erg van het boek.
 • Iedereen vond het super leuk! Ik denk dat iedereen op het afscheidsfeest van die vriendin het boekje wel gelezen heeft. Iedereen die in het boekjes staat vond het trouwens ook heel leuk om te maken!
 • Overdonderd, mijn man is een half jaar op uitzending en alle vrienden en familie hebben er aan mee gewerkt. Hij was er emotioneel van.

Lees meer: dat gevoel

fotokantoor

Je eigen vriendenboek design voor € 25,00

Komt binnen jullie bedrijf een afscheid, pensioen, huwelijk of jubileum best vaak voor? Dan hebben wij iets bijzonders: een collega-vriendenboek voorzien van jullie eigen achtergrond ontwerp. Wil je een logo plaatsen op de omslag, bepaalde producten, kleuren of thema’s verwerken in de achtergrond? Het kan allemaal. Een vriendenboek dat past bij de uitstraling en identiteit van jullie organisatie. Een persoonlijk cadeau én een prachtig visitekaartje voor je bedrijf.

Eigen ontwerp vriendenboek hoe doe je dat?

Heeft jullie bedrijf een grafisch designer? Dan kun je het ontwerp zelf op maat aanleveren en betaal je verder niets aan ontwerpkosten. Je kunt met je vriendenboek beginnen voordat jullie eigen ontwerp gereed is. Jullie achtergrond wordt pas geplaatst nadat je het vriendenboek voor je collega hebt besteld. De achtergrond die je in eerste instantie hebt gekozen wordt nl. na de bestelling vervangen door jullie eigen design. Als je een ontwerp aanlevert dat voldoet aan onze specificaties dan plaatsen wij dit voor slechts € 25,00. Stuur ons een mail, dan leggen wij je graag uit aan welke voorwaarden het design dient te voldoen.

Lees meer: Je eigen vriendenboek ontwerpen voor € 25,00

ziek2

Ook, of misschien juist, als iemand ziek is

Wat moet je zeggen, wat moet je doen, wat moet je geven als iemand ziek is? En vooral als iemand ernstig ziek is. Dat is best lastig. Want waar moet je over praten? En wat kun je nou eigenlijk helemaal doen? Wij hebben zeker niet de wijsheid in pacht, maar we weten diep van binnen allemaal wel dat iets van je laten horen altijd goed is. Het kan lastig en moeilijk zijn, maar je hebt contact, bent er, en dat is het enige dat telt.

De reden dat we over dit onderwerp bloggen is dat we de laatste jaren met enige regelmaat zagen dat er vriendenboeken werden gemaakt voor een zieke vriend of vriendin. Inspirerende boeken waarin herinneringen worden gedeeld, maar ook op papier wordt gezet waarom iemand bijzonder is en waar ze samen de slappe lach van krijgen. Een vriendenboek met een lach en een traan.

Een vriendenboek als cadeau voor een zieke vriend(in), familielid of collega. We hebben er in het verleden amper iets over geschreven. Vooral omdat we dit zelf ook best lastig vonden en vinden. Voelde een beetje raar om dat te ‘promoten’. Door de opmerking van een klant ‘wel doen want het is zo mooi’ zijn we erover gaan nadenken. En ze heeft gelijk. Ziek zijn is niet mooi, maar aandacht geven aan iemand die ziek is, het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan, is dat wel.

Lees meer: ook, of misschien juist, als iemand ziek is

WE GAAN JE MISSEN

Een persoonlijk afscheid is de beste start

Gaat jullie collega binnenkort met pensioen? Dan zijn jullie vast al aan het nadenken over een mooi afscheid. Wordt het een gezellige borrel of een etentje? Wie gaan er speechen, wie worden er uitgenodigd en wat wordt het afscheidscadeau?

Nadenken over het afscheid van een collega die met pensioen gaat is de moeite waard. Voor jezelf, want zeg nou zelf het voelt best goed als je een collega ziet genieten op zijn afscheidsfeestje. Maar bovenal voor je collega. Dit blijkt uit onderzoek van socioloog Levi van den Boogaard*. Wist je dat hoe positiever mensen hun afscheid waarderen des te beter ze zich voelen vlak na hun pensionering en in de jaren daarna? Een goed afscheid blijkt voor veel gepensioneerden de beste start van hun nieuwe leven. En dat gun je je collega toch van harte.

Lees meer: een persoonlijk afscheid is de beste start

hart geld

Huwelijkscadeau: kiezen tussen cadeau en geld is echt niet nodig!

Ben jij uitgenodigd voor een huwelijk. Leuk, het is toch altijd speciaal om deel uit te maken iemands grote dag.  Bij een huwelijksfeest horen natuurlijk cadeautjes. Als gast wil je het bruidspaar het liefst iets geven waar ze blij van worden. Geld is vaak een fijn cadeau. Niet gek, want een bruiloft is behoorlijk kostbaar en het bruidspaar is ongetwijfeld blij met een mooi geldbedrag. Maar als gast geeft het toch een beetje een dubbel gevoel. Een bruidspaar gun je een gevulde envelop van harte en ze zijn er ook vast heel blij mee, maar als gever voelt het vaak onpersoonlijk en ongemakkelijk. Geld als cadeau is gewoon een beetje saai en zeker geen blijvende herinnering aan een mooie dag. Voel jij dat ook zo? Dan is een huwelijksvriendenboek voor jou een goed idee. Het is een fantastisch feel good cadeau voor het bruidspaar maar ook voor iedereen die meewerkt aan het boek.

Lees meer: Huwelijk

Meer artikelen...

 • 1
 • 2