fbpx

Vriendenboeken blogs: delen, verbinden en inspireren

Een dagje ouder worden is zo verkeerd nog niet

50 inspirerende quotes over ouder worden

Voor iedereen die niet meer zo piep is

Lees meer...

Net als Beyoncé 40 dit jaar

40 jaar in 2021

40? DE 30 LEUKSTE EN INTERESSANTSTE WEETJES

Lees meer...

60 jaar getrouwd in coronatijd

Vieren je (o)ma en (o)pa hun diamanten huwelijk in coronatijd?

60 JAAR GETROUWD EN GEEN FEEST

Lees meer...

geboren in het jaar 00

De millenniumbaby’s worden 21 jaar

DE 30 LEUKSTE EN INTERESSANTSTE WEETJES

Lees meer...

extra opties fotobladen vriendenboek

Nieuwe opties fotobladen

Je eigen ontwerp toevoegen kan nu ook!

Lees meer...

Feestje collega?

Tips vriendenboek collega

afscheid, jubileum of pensioen collega

Lees meer...

Zo maak je je vriendenboek nog mooier en persoonlijker

Uniek! Ontwerp je eigen omslag

Gloednieuwe optie voor je vriendenboek

Lees meer...

15 quotes over de de prachtige kleur blauw

Blue Monday, Magic Monday

GEEN BETERE DAG DAN BLUE MONDAY OM STIL TE STAAN BIJ DE KLEUR BLAUW

Feeling blue betekent dan wel dat je je wat  verdrietig voelt, maar de kleur blauw is niet voor niets de lievelingskleur van veel mensen. Blauw is een krachtige, harmonieuze en prachtige kleur, levendig, helder en stoer. Een kleur die zorgt voor rust en ontspanning. De kleur van de hemel en van de zee, de kleur van onze spijkerbroeken. Speciaal voor Blue Monday de mooiste positieve quotes over de kleur blauw.

Lees meer...

Illuminating en Ultimate Grey

De kleuren van het jaar 2021

Sprankelend geel en betrouwbaar grijs

Elk jaar kiest kleureninstituut Pantone de kleur(en) voor het daaropvolgende jaar. Het bedrijf Pantone klinkt je misschien niet heel bekend in de oren, maar ze bestaan al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw. Pantone publiceert kleurencodes, dat zijn vaste afspraken voor kleuren zodat bijvoorbeeld drukkers, ontwerpers, verfmakers en stoffenleveranciers precies weten om welke kleur het gaat. Wat de één blauw noemt, noemt de ander lichtblauw of wie weet aquablauw, maar zodra een kleur een code heeft is het voor alle partijen duidelijk. Pantone heeft ervoor gezorgd dat kleuren gestandaardiseerd zijn.

Lees meer...

Net als Maxima 50 dit jaar

50 jaar in 2021

50? De 30 leukste en interessantste weetjes

1971 het jaar van de opvallendste verkiezingsposter ooit, de man niet langer het hoofd was van het gezin….., John Lennon Imagine zong, de hotpants populair werd, de PvdA de grootste partij, je voor een kleurentelevisie van 66 cm rond de 1800 gulden betaalde, Feijenoord landskampioen werd (en de naam officieel veranderde in Feyenoord) en Ard Schenk het WK-schaatsen won. 1971 was ook het jaar dat een soldaat gevangenisstraf kreeg omdat hij weigerde zijn haar te knippen, de eerste abortuskliniek werd geopend en de autogordel verplicht wordt (tenminste….alleen voor auto’s die vanaf dat jaar op de markt kwamen).  De populairste kleur was in die jaren oranje; bloempotten, de fonduepan, de broodtrommel, behang en servies, oranje was favoriet. Op het schoolplein waren kinderen druk met touwtje springen en elastieken. Rolschaatsen, tollen, vliegeren, stoepranden, skippyballen; buiten spelen deed je iedere dag. Elke dag aardappelen, vlees, groenten was destijds heel gewoon en als toetje yoghurt, vla of, doe eens gek, vlaflip.

Lees meer...

2021 een spiksplinternieuw jaar

Welkom 2021

2020, het was geen gemakkelijk jaar voor velen van ons.
GELUKKIG STAAT 2021 VOOR DE DEUR, EEN SPIKSPLINTER NIEUW JAAR.

Lees meer...

de 16 leukste weetjes over en voor iedereen die in 2021 16 jaar wordt

Sweet Sixteen in 2021

Voor iedereen die in 2021 zijn of haar 16e verjaardag viert. De 16 leukste weetjes over sweet sixteen!

Lees meer...

6 redenen om je verjaardag altijd te vieren, groots of klein

Laat je verjaardag niet ongemerkt voorbij gaan

Vier jij je verjaardag?

Als kind waren we allemaal dol op verjaardagen. Hartstikke leuk als je werd uitgenodigd voor feestjes van vriendjes en vriendinnetjes. Maar met stip op 1 stond toch echt onze eigen verjaardag; trakteren op school, felicitaties ontvangen van alle juffen en meesters, de huiskamer met slingers en ballonnen versierd, een heerlijke verjaardagstaart, kaarsjes uitblazen, cadeautjes uitpakken, verjaardagskaarten, toegezongen worden door je klas en je familie, uitkiezen wat je ’s avonds wilde eten, het verjaardagsfeest met vriendjes en vriendinnetjes maar bovenal dat het een hele dag lang alleen om jou draaide. 

Lees meer...

50 jaar getrouwd in coronatijd

Vieren je (o)ma en (o)pa hun gouden huwelijk in coronatijd?

50 jaar getrouwd en geen feest

Een jaar geleden schreven we een blog met 10 feestelijke ideeën voor een gouden huwelijk. Helaas kunnen we die ideeën voorlopig in de koelkast zetten, een gouden huwelijksfeest met veel gasten, het zit er gewoon even niet in. Natuurlijk gun je je (groot)ouders toch een feestelijke dag en dat kan ook! Wij vertellen je graag meer.

Lees meer...

2020 de lichtpuntjes

2020, het jaar dat we thuisbleven

De onverwachte positieve effecten van dit coronajaar

Sinds dinsdag zit Nederland in een strikte lockdown. We waren dit jaar al gewend aan beperkingen en een nieuwe manier van leven, maar met de feestdagen in aantocht is het toch best even extra slikken. Er zijn zorgen, maar ook stress, over (groot)ouders die niet kunnen worden uitgenodigd voor de feestdagen, de te hoge werkdruk voor de zorgmedewerkers, banen en bedrijven die op de tocht staan, minder inkomsten voor zzp’ers, kinderen die niet naar school kunnen, niet kunnen afspreken met vrienden, niet de dingen kunnen doen die je leuk vindt en daarnaast zijn er zorgen en angsten over corona zelf. Er is dit jaar weinig te vieren, er zijn te veel mensen overleden aan het virus, te veel mensen met verdriet. De wereld is voor altijd veranderd en daar moeten we ons aan aanpassen. Maar, vroegen wij ons af, zijn er ook onverwachte positieve effecten van dit coronajaar. Heeft het ons, naast veel ellende, ook wat gebracht voor nu en misschien voor de toekomst? 

Lees meer...

Jij bepaalt hoe de omslag van je vriendenboek eruit gaan zien

Wij ontwikkelen door! 2 nieuwe tools software Vriendenboeken.nl

Nieuwe opties voor de kaft van je vriendenboek

Een half jaar geleden zijn wij online gegaan met nieuwe software. Maar daar blijft het niet bij, wij ontwikkelen door om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Onlangs hebben wij voor de achtergronden van onze vriendenboeken een kleurenpalet toegevoegd én de mogelijkheid om je eigen achtergrond te uploaden. Opties die inmiddels al veelvuldig worden gebruikt door de eindredacteuren van de vriendenboeken. Leuk!

Lees meer...

kerstborrel op je werk, hoe doen jullie dat dit jaar?

Daar zit je dan met je borrelpakket voor je computerscherm

Geen kerstborrels, geen nieuwjaarsborrels

De traditionele kerst- en nieuwjaarborrels die zitten er dit jaar niet in, maar om nu helemaal niets te doen dat is ook weer zo wat. Natuurlijk kun je gaan KerstVideoBorrelen met je collega’s, maar het voelt toch anders als je in je feestkleding of foute kersttrui met je borrelpakket voor het computerscherm naar de speech van je baas zit te luisteren in plaats van dat je gezellig tussen je collega’s staat. Misschien mopperde je vroeger wel eens 'oh weer een kerstborrel, geen zin…. ' maar nu deze borrels niet doorgaan vind je het waarschijnlijk toch wel jammer. In relaxte sfeer met je collega’s praten over iets anders dan je werk, collega’s van andere afdelingen beter leren kennen, genieten van hapjes en drankjes, praten, lachen, gezellige achtergrondmuziek en misschien na afloop een kerstpakket in ontvangst nemen, dat willen we allemaal wel op dit moment.

Lees meer...

muziek de taal van ons allemaal

25 inspirerende quotes over muziek

Muziek, de taal die de hele wereld spreekt

 
Heb jij enig idee hoeveel talen er worden gesproken in de wereld? In Europa hebben we 23 verschillende talen, maar wereldwijd zijn het er heel wat meer. Volgens Wikipedia zijn er maar liefst 6800! talen. Zoveel verschillende talen, dat maakt het niet altijd makkelijk om met elkaar te praten, laat staan elkaar te begrijpen. Er is echter één taal die we allemaal begrijpen en dat is ‘de taal van muziek’. Muziek is universeel, het raakt emoties, kan je blij of juist verdrietig maken, kan herinneringen aan vroeger naar boven halen, geeft je verbeelding vleugels, zorgt voor verbinding (denk maar aan al die festival waar iedereen samenkomt uit verschillende landen) en voor de beste (en slechtste 😊) dansmoves. Geen mens die niet wordt geraakt door ‘de taal van de muziek’. 

Lees meer...

vriendenboek een cadeautje voor jezelf

Je eigen vriendenboek

Vriendenboek, een cadeautje voor jezelf in coronatijd

'Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?’ Die vraag heb je vroeger ongetwijfeld wel eens gehad en vast ook wel zelf gesteld aan klasgenootjes, vriendjes, vriendinnetjes, de juf, meester, je ouders, broer, zus, ooms, tantes en oma’s en opa’s😊. Heb je dat vriendenboekje van vroeger nog? Bijzonder toch om nog eens door te bladeren? Waar blijft de tijd!

Lees meer...

eigen afbeelding foto of ontwerp als achtergrond van je vriendenboek

Nieuw! Upload je eigen afbeelding als achtergrond van je vriendenboek

Foto of eigen achtergrond design voor je vriendenboek! 

Wil jij graag een bestaande foto of een eigen ontwerp als achtergrond van je vriendenboek? Dat kan! Het uploaden van je eigen achtergrond is echt heel gemakkelijk, een kind kan de was doen 😊.

Lees meer...

18 jaar? 18 quotes

Hoera 18 jaar!

18 jaar = e i n d e  l i j k  v o l w a s s e n

Yes…officieel volwassen. Nieuwe vrijheden, maar ook nieuwe verantwoordelijkheden; je mag stemmen, zonder toestemming van je ouders trouwen, een baantje hebben voor ’s nachts, je bent verantwoordelijk voor je eigen geldzaken, als je je rijbewijs al hebt gehaald, mag je nu in je eentje met de auto op pad, je mag een huis huren of kopen, een hotelkamer boeken en je mag vanaf je 18e verjaardag legaal alcohol kopen en drinken. 
 
18 jaar zeggen sommigen is de mooiste tijd van je leven. Anderen denken daar weer heel anders over. ‘We hebben voor jou 18 uitspraken over 18 jaar. Enjoy en maak er een mooi 18e levensjaar van.

Lees meer...

volop keuze uit vragen voor in je vriendenboek

Nieuwe vragen vriendenboek

Geen vriendenboekje zonder vragen

Als je al eens een vriendenboek bij ons hebt gemaakt, dan weet je, dat wij per thema lieve, leuke, inspirerende en prikkelende vragen klaar hebben staan waar je uit kunt kiezen. En ja, zelf vragen toevoegen of onze vragen aanpassen, dat kan natuurlijk ook.

Wij denken regelmatig na over nieuwe vragen en voegen deze dan ook toe, zodat onze eindredacteuren nog meer keuze hebben. Op veler verzoek nu ook een aantal vragen over dit vreemde coronajaar. Nieuwsgierig, lees dan snel onze 45 nieuwe vragen; over corona, maar ook andere vragen voor in jullie vriendenboek.

Lees meer...

Jarig in november? Dan ben je een geluksvogel

Jarig in november, dan ben je een geluksvogel

10 feiten en weetjes over november baby’s

Ben jij een november baby? Of wordt jouw baby in november geboren? Het is een heerlijk positieve maand om geboren te worden, wij vertellen je er graag wat meer over. 

Lees meer...

35 uitspraken over de dood, verlies en rouwen

Samen herdenken tijdens Allerzielen

‘Dood ben ik pas als je me bent vergeten’

Aanstaande maandag, 2 november, is het Allerzielen. Katholieken herdenken tijdens Allerzielen hun geliefde doden. Steeds meer nemen andersdenkenden deze traditie over en geven daar dan vaak op hun eigen manier invulling aan. Stilstaan bij een dierbare die is overleden, hem of haar in liefde herdenken, een kaarsje branden, het graf bezoeken, herinneringen ophalen; het kan nabestaanden veel troost bieden. Met het herdenken van een geliefde laat je zien hoe dierbaar hij of zij voor je is geweest en nog steeds is. Wij kunnen het niet beter verwoorden dan zanger en cabaretier Bram Vermeulen ooit deed in zijn mooie lied Testament: ‘Dood ben ik pas als je me bent vergeten.’ 

Lees meer...

coronawoorden sfeerblad

Coronajaar 2020 in beeld

2020 het klonk zo magisch

Wie had in januari van dit jaar ooit gehoord van een anderhalvemetersamenleving, voetgroet, intelligente lockdown of blokjesverjaardag? Het jaar 2020, het klinkt, of beter gezegd klonk, zo mooi, zeker als je van cijfertjes houdt. Het begon gelijk goed in februari met 02022020, voor het eerste in 18 jaar weer een palindroomdag (woorden of cijfers die achterstevoren hetzelfde zijn zoals ‘neven’, ‘lepel’ of de naam ‘Anna’). De laatste keer dat we een palindroomdag hadden was op 20 februari 2002 (20022002). De volgende palindroomdag? Die gaan de meesten van ons niet meer meemaken, die vindt nl. pas plaats over iets meer dan 100 jaar, op 1212121 oftewel 12 december 2121. Ook als trouwjaar beloofde 2020 bijzonder te worden, je huwelijksdag vieren op 02-02-2020, 20-02-2020 of 10-10-2020? Dat was speciaal. Maar het liep allemaal heel anders, veel aanstaande bruidsparen moesten hun trouwdag vooruitschuiven, soms wel tweemaal.

Lees meer...

Houd jij van lezen?

25 inspirerende quotes over lezen, schrijven en boeken

Ben jij een lezer? 

 
Dan weet je hoe heerlijk het is om helemaal op te gaan in een boek. Boeken kunnen je kennis laten maken met nieuwe werelden, met andere tijden, ze kunnen je iets nieuws leren, laten nadenken, ontspannen, lachen, maar ook verdrietig maken. Lezen, dat is tenslotte dromen met je ogen open, het zijn de woorden van Anissa Trisdianty. 

Ben je niet zo’n lezer? 

Lees meer...

30 baby weetjes

Baby op komst? 30 verrassende weetjes

Baby facts of life

Baby loading, family loading 😊? Ben jij zwanger, of misschien je beste vriendin? Word je papa, tante, oma of opa? Dan hebben wij voor jou 30 interessante, grappige, leuke, rare feiten op een rijtje gezet. Leuk om te weten als je zwanger bent én je maakt er ook vast indruk mee tijdens een babyshower of een kraambezoek!

Lees meer...

pensioen collega in coronatijd

Je collega gaat met pensioen in coronatijd 

Pensioen: een goed afscheid is zo belangrijk

Een tijdje geleden schreven we een blog over hoe belangrijk het is dat een collega die met pensioen gaat een goed afscheid krijgt. Je collega neemt niet alleen afscheid van jullie bedrijf en van ‘het werkende leven’, het is voor hem of haar ook het begin van een hele nieuwe levensfase. Vanaf dat moment hoort je collega niet meer bij ‘de werkenden’ maar bij ‘de gepensioneerden’. De één kijkt daar enorm naar uit en de ander ziet er huizenhoog tegen op. Maar hoe de pensionado in spé er ook over denkt, een doordacht afscheid is een prachtige manier om dit moment officieel te markeren, om een carrière af te ronden en een nieuw leven te beginnen.

Lees meer...

10 tips verjaardag van je kind in coronatijd

Geen groots verjaardagsfeest voor je kind is ook ok

Er is er een jarig hoera, hoera!

De verjaardag van je kind vieren in coronatijd, het is even puzzelen. Online zijn er genoeg leuke en originele ideeën te vinden; zoomparties, defilés, een toer van de jarige langs vriendjes en vriendinnetjes om uit te delen en misschien cadeautjes krijgen 😊, verjaardagswensen op de stoep krijten, tegelijkertijd netflixen, samen online knutselen, uitnodigen via een tijdsslot of met de hele familie videobellen. Genoeg creatieve ouders die kijken naar wat kan in plaats van wat niet kan.

Lees meer...

verjaardagswensen in coronatijd

Verjaardag vieren in coronatijd?

 Hiep, hiep hoera er is één jarig en dat is…

Uitbundig met je vrienden en familie thuis je verjaardag vieren, helaas dat zit er nu even niet in. Natuurlijk is dat jammer, maar dat betekent niet, dat het voor de jarige job geen feestelijke dag kan worden. Zoek je even online, dan vind je allerlei leuke ideeën om je op weg te helpen, van drive throughs, videobellen tot zoomparties in party outfits.

Lees meer...

ervaring ontwikkelen nieuwe software

Nieuwe software Vriendenboeken.nl, 'meet de bouwers’

Onze ervaringen met de software-ontwikkelaars van occ

Lees meer...

40 inspirerend quotes school voor het beste schooljaar ooit

40 inspirerende school quotes voor het beste schooljaar ooit!

corona of niet, we gaan er een mooi jaar van maken. Jullie toch ook?

De zomervakantie zit er voor iedereen nu echt weer op. Terug naar school na een lange zomer vol zon en ontspanning kan best lastig zijn. Heb je aan het begin van het nieuwe schooljaar wat extra motivatie nodig om vroeg op te staan, naar school te fietsen of online lessen te volgen? Wij hebben 40 inspirerende quotes van o.a. Meghan Markle, Emma Watson, Michelle Obama, Demi Lovato en Nelson Mandela. Schrijf ze in je agenda, post ze op insta of gebruik ze als oppepper als het even tegenzit. Op het beste schooljaar ooit!

Lees meer...

50 Quotes Eten en Koken

 50 inspirerende quotes over koken & eten

 Wie houdt er niet van lekker eten?

Ben jij op zoek naar mooie quotes over eten en koken? Quotes die je kunt gebruiken in je kookboek vriendenboek of als je met z’n allen een receptenboek maakt voor een jarige job? We hebben de mooiste 50 citaten van o.a. Nigella Lawson, Miss Piggy, Julia Child Luciano Pavarotti, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Michelle Obama, Kourtney Kardashian, Kate Winslet en Jamie Oliver voor je op een rijtje gezet. #enjoy

Lees meer...

Gastenboek Bruiloft? Dat maak je heel simpel zelf

Zo maak jij je eigen gastenboek

DIY: Persoonlijk en origineel gastenboek in 9 stappen!

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje en ben je op zoek naar een echt origineel gastenboek? Een gastenboek dat niemand anders heeft? Of wil jij het aanstaande bruidspaar verrassen met een gastenboek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Lees meer...

30 x quotes uitspraken over ijs

De beste tijd voor ijs is…… altijd

Kies voor IJs

Het zonnetje schijnt, het is warm, wij dachten, tijd voor een nieuw zomers design voor onze vriendenboeken 😊. We hebben gekozen voor een design met ijshoorns, leuk als achtergrond voor je hele vriendenboek of voor een extra fotoblad dat je wilt toevoegen. Onderaan deze blog zie je een voorbeeld van een ingevulde vriendenpagina met de ijshoontjes. Omdat we in ‘ijsstemming’ waren, zijn we ook op zoek gegaan naar de leukste, lekkerste en grappigste quotes over ijs. Veel leesplezier!

Lees meer...

21 jaar? 21 feiten!

21 jaar in 2020!

'Tonight I'm gonna party like it's 1999'

In 1982, de tijd dat nog maar weinig mensen bezig waren met de milenniumwisseling, verscheen 1999, het vijfde album van Prince.  De titelsong 1999 gaat over 'feesten terwijl het einde van de wereld nadert'. Het nummer is een echte klassieker. Ken je niet niet, klik dan hier, het is echt de moeite van het beluisteren waard, helemaal als jouw geboortejaar 1999 is. In deze blog hebben wij voor iedereen die in 2020 zijn 21e verjaardag viert 21 interessante, inspirerende, grappige en leuke feiten en weetjes. Veel leesplezier.

Lees meer...

65 feiten over 65 jaar

65 jaar? 65 feiten!

vijfenzestig, gewoon een mooie leeftijd

65 Leuke, interessante, boeiende en inspirerende weetjes en feiten over én voor iedereen die in 2020 zijn 65e verjaardag viert. Veel leesplezier!

Lees meer...

praatplaat voor je vriendenboek

Brechje ontwierp een praatplaat

afscheidsboeken groep 8 van dochter Dieuwertje

Brechje Sondermeijer maakte voor het afscheidsboek groep 8 van de klas van haar dochter een prachtig sfeerblad, of zoals zij het zo mooi noemt, een praatplaat. Want ja, ook dat is mogelijk bij Vriendenboeken 😊. Wij vonden het een hartstikke leuk idee, het maakte de afscheidsboeken van deze groep 8 nog persoonlijker. Reden voor ons om Brechje te vragen wat meer te vertellen over haarzelf en het verhaal achter de tekening.

Lees meer...

Make-A-Wish: de kracht van een wish journey

Make-A-Wish Nederland

Een onvergetelijk dag dankzij Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland vervult jaarlijks meer dan 550 wensen van ernstige zieke kinderen. De allerliefste wensen van deze kinderen worden ingevuld door wensvervullers. Wensvervullers zijn vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Vorig jaar kwamen wij in contact met een wensvervuller. Zij was druk bezig met een wensvervulling van een jong meisje. Zij organiseerde een prachtige dag, maar wilde het meisje, samen met haar familie en vrienden, ook verrassen met een hartverwarmend vriendenboek. Iedereen deed enthousiast mee en het werd dan ook een heel mooi en speciaal boek. Make-A-Wish is een bijzondere organisatie die het leven van zieke kinderen en hun ouders een beetje mooier maakt. Wij besteden daar graag aandacht aan en vroegen Make-A-Wish of ze wat meer wilden vertellen over zichzelf.

Lees meer...

Aandacht voor corona in een vriendenboek

Afscheidsboeken groep 8 en Covid-19

‘Hebben jullie ook vragen over Corona voor in het vriendenboek? Zijn er misschien sfeerbladen over Covid-19 voor in het afscheidsboek groep 8? Is er een corona-achtergrond voor een fotoblad?’ Het zijn vragen die de afgelopen weken veelvuldig aan ons werden gesteld, met name door leerkrachten en ouders die bezig zijn met de afscheidsboeken voor groep 8. Zij vinden het belangrijk om in het afscheidsboek aandacht te besteden aan Covid-19.

Lees meer...

uitzwaaien groep 8 doe jij toch ook met een afscheidsboek?

Afscheidsboeken groep 8, nu nog mooier!

Nieuwe software vriendenboeken: de 12 belangrijkste veranderingen voor de groep 8 boeken

Al jaren zijn onze afscheidsboeken voor groep 8 een hit. Kinderen, ouders en leerkrachten zijn enthousiast. We zijn er ook best trots op dat scholen, nadat ze éénmaal een afscheidsboek groep 8 hebben gemaakt, altijd terugkomen. Een afscheidsboek is ook echt een geweldig aandenken aan 8 jaren basisschool. Leuk voor nu, maar met elk jaar dat verstrijkt, wordt dat vriendenboekje van groep 8 nog dierbaarder. Voor de prijs hoef je het ook al niet te laten. Zelfs een klas met 30 kinderen heeft al een vriendenboekje voor minder dan 10 Euro! Fantastische kwaliteit voor een mooie prijs vinden onze klanten.

Lees meer...

Nieuwe software Vriendenboeken

Gloednieuwe Software Vriendenboeken.nl!

Vriendenboeken 2.0 

Lees meer...

Een prachtig cadeau voor jezelf waar je heel blij van wordt

Verwen jezelf met een vriendenboek(je)

Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?

Je hebt ze vast nog wel ergens in huis, je vriendenboekje van vroeger. Ben je ietsepietsie ouder dan zijn het uiteraard de poesiealbums. Nu je veel thuis bent is het een mooi moment of je oude vriendenboekje nog eens door te bladeren en terug te denken aan al die vrienden van vroeger, genieten al die oude herinneringen.

Lees meer...

Aandacht voor elkaar

Een hart onder de riem

Ook als je elkaar even niet kunt zien

Het is voor ons allemaal een vreemde tijd. Juist nu je elkaar graag wilt ontmoeten kan het niet. Je ouders zitten misschien alleen thuis, terwijl  je zo graag even langs zou gaan. Zieken die je niet persoonlijk kunt bezoeken om een hart onder de riem te steken. Verjaardagsfeestjes, afscheidsrecepties, ze worden, heel begrijpelijk, allemaal uitgesteld. De juf of meester van je kinderen die zo hard werkt en die je niet eens persoonlijk kunt bedanken. Wil je voor je dierbaren iets extra's, iets liefs en heel persoonlijks doen? Een vriendenboek zorgt voor een warme glimlach, een goed gevoel. Fijn om te geven maar bovenal om mee te worden verrast.

Lees meer...

30 jaar? 30 feiten!

30 jaar in 2020!

30! Het staat je goed!

Zeg nou zelf het klinkt toch prachtig, geboren in 1990 en 30 jaar worden in 2020? 30 een prachtige leeftijd. Maar toch, het voelt voor veel ‘millennials’ blijkbaar ook als een soort deadline. Maar….volgens de wijze Aristoteles moet het beste nog komen 😊. Zijn woorden: ‘je lichaam is op zijn of haar best tussen het 30 en 35e levensjaar’! In deze blog staan wij stil bij Happy 30 met maar liefst 30 interessante, inspirerende, grappige en leuke feiten en weetjes over en voor iedereen die in 2020 zijn 30e verjaardag viert. Veel leesplezier.

Lees meer...

al het leven tegen zit: quotes over kracht en moed

Kracht en moed: 30 inspirerende quotes

Spreuken over kracht en moed in moeilijke tijden

‘Sterkte, beterschap, ik stuur je een zonnestraaltje, een knuffel van ons, ik denk aan je…’ het zijn woorden die we allemaal wel eens schrijven of zeggen op die momenten dat een dierbare een extra steuntje in de rug goed kan gebruiken vanwege ziekte of omdat het leven tegen zit. Je wilt op die momenten iets persoonlijks schrijven of zeggen, iets wat de ander goed doet, maar het is lang niet altijd gemakkelijk om daarvoor de juiste woorden te vinden. Herkenbaar? Wij helpen je graag met voorbeelden van inspirerende uitspraken en quotes. Citaten die laten zien hoe bekende en minder bekende mensen kracht en moed vinden op de momenten dat ze dat nodig hebben.

Lees meer...

citaten pensioen

40 x geweldige quotes pensioen

mooie woorden ter ere van je collega die met pensioen gaat

Ben jij op zoek naar een mooie quote voor in het vriendenboek voor een collega die met pensioen gaat of voor op een afscheidskaart? Of misschien wel als uitsmijter voor 'de speech'.  Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 40 uitspraken over en voor de gepensioneerde. Scrol even door naar beneden als je ook nog leuke foto’s wilt voor in het vriendenboek voor de de gepensioneerde. We sturen ze je graag gratis toe.

Lees meer...

40 feiten over 40 jaar

 40 jaar in 2020

Forty the new F word

Fantastic Fabulous Forty in 2020. Zeg nou zelf het klinkt toch prachtig, geboren in 1980 en 40 jaar worden in 2020. 40 jaar, er worden columns en boeken vol geschreven over alle voordelen die deze leeftijd met zich meebrengt; je bruist van het zelfvertrouwen, je vindt het minder lastig om eerlijk te zijn, je waardeert je ouders (nog) meer, dat het leven tocht echt bij 40 begint en dat je zonder meer zo jong bent als je je voelt. 40 jaar is kortom een bijzonder kroonjaar, een leeftijd om bij stil te staan. In deze blog staan wij ook stil bij die fantastische leeftijd met maar liefst 40 interessante, inspirerende, grappige en leuke feiten en weetjes over én voor iedereen die in 2020 zijn 40e verjaardag viert. Veel leesplezier.

Lees meer...

50 x de liefde

Valentijnsdag 50 quotes over de liefde 🎔

Liefde is

Valentijnsdag, het feest van de liefde of zoals velen zeggen ‘het feest van de commercie’. Wij houden het in deze blog bij het feest van de liefde 😊. Wij hebben voor jou de mooiste uitspraken over de liefde. Van Beyoncé, Maya Angelou, prinses Diana, Meghan Markle, John Lennon, Reese Witherspoon tot Splinter Chabot. Deel ze met je geliefde, schrijf ze op je Valentijnskaart of maak er een mooie post van op de sociale media. #langlevedeliefde

Lees meer...

Scholen en ouders over afscheidsboeken groep 8

Reacties afscheidsboek groep 8

Dit vinden onze klanten!

Overweeg je om samen met de kinderen van groep 8 een afscheidsboek te maken? Een goed idee vinden wij 😊. Maar misschien ben je ook wel nieuwsgierig naar de reacties van ouders, leerkrachten en kinderen die in 2019 samen een vriendenboek hebben gemaakt!

Lees meer...

Tips 25 jaar getrouwd

10 ideeën Zilveren Huwelijksfeest

25 JAAR GETROUWD: TIPS VOOR DE DAG ZELF

Ongeveer 56.000 echtparen zijn in 2020 25 jaar getrouwd. Vijfentwintig jaar samen een paar, een mooie reden voor een feestje. Wat gaan jullie doen voor je ouders, (schoon)zus, broer, zwager of vrienden op deze bijzondere dag. Weet je het al? Of heb je nog wat hulp nodig? Wij hebben voor jou 10 superleuke en inspirerende ideeën voor de Zilveren Dag zelf.

Lees meer...

50 feiten over 50 jaar

50 jaar? 50 feiten!

Vijftig, gewoon een mooie leeftijd

50 Leuke, interessante, boeiende en inspirerende weetjes en feiten over én voor iedereen die in 2020 zijn 50e verjaardag viert. Veel leesplezier!

Lees meer...

verzameling klassieke nieuwjaarsuitspraken

40x nieuwjaarscitaten

wij hebben geen tips voor goede voornemens

Het nieuwe jaar staat voor de deur, 2020, eerlijk is eerlijk, dat klinkt toch wel erg mooi. Een nieuw jaar betekent voor velen van ons ook een moment om stil te staan bij alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd én goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Je kent de meeste voornemens vast wel en misschien staan ze ook wel op jouw lijstje: gezonder leven, meer lezen, gezond koken, afvallen, meer tijd voor jezelf, meer tijd voor familie en vrienden, beginnen met een nieuwe hobby, iets nieuws leren, naar de sportschool, sparen of nu echt op zoek naar een nieuwe baan.

Lees meer...

het ware kerstgevoel

De 45 beste uitspraken over Kerst

Xmas is loading

Kerstliedjes, kerstbomen, veel rood, groen, glinsterende kerstballen, feestelijke outfits, sprankelende lichtjes, cadeautjes, versierde etalages, kerstrecepten, feestjes en vrolijkheid. Het is duidelijk bijna kerst 😊, voor velen ons toch wel de mooiste tijd van het jaar. En hoewel ook wij natuurlijk dol zijn op alle gezelligheid en feestelijkheid die zo bij de kerstdagen horen, waarderen wij ook de wijze, mooie, vrolijke, grappige en lieve woorden over de ware betekenis van kerst. Wij hebben daarom voor jou 45 inspirerende uitspraken, quotes over kerst en het ware kerstgevoel. Leuk om te lezen, te delen of te schrijven op je kerstkaart.

Wij wensen je fantastische feestdagen toe.

Lees meer...

de liefde en het huwelijk, 25 inspirerende citaten

25 quotes huwelijk of huwelijksjubileum

Jullie zijn zo leuk samen

Bijna een jaar geleden, op 17 december 2018, schreven wij een blog met daarin 40 quotes over de liefde en het huwelijk. Voor iedereen die verliefd is, verloofd, pas getrouwd, al jaren samen, of op zoek is naar een mooie quote voor een felicitatiekaart of een huwelijkstoost; wij hebben 25 nieuwe lieve, mooie, prikkelende en inspirerende uitspraken over de liefde en het huwelijk.

Lees meer...

Het heerlijk avondje is gekomen

8 redenen waarom het Sinterklaasfeest speciaal is

Bijna Pakjesavond

Het is bijna zover, tijd voor Pakjesavond. Door alle commotie zou je het wel eens vergeten, maar het Sinterklaasfeest is eigenlijk best een heel speciaal en positief feest; voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Een feest waarbij aandacht voor elkaar heel belangrijk is.

Lees meer...

Jarig in december?

Geboren in december? Dan ben je speciaal!

December, een speciale geboortemaand

Ben jij een december baby? Of wordt jouw baby in december geboren? Het is een bijzondere geboortemaand, wij vertellen je er graag wat meer over. Geboren in december is nl. best speciaal én zeldzaam!

Lees meer...

zo maak je vrienden als je ouder bent

8 tips om nieuwe vrienden te maken

onderzoek Snapchat over vriendschap

Juni jl. publiceerde Snapchat de resultaten van een studie over vriendschap. Snapchat heeft wereldwijd 10.000 mensen ondervraagt om te kijken hoe cultuur, leeftijd en technologie invloed hebben op vriendschap.

Lees meer...

10 tips schoolreunie

Genieten van je schoolreünie? Zo doe je dat: 10 tips!

Best een beetje spannend zo’n reünie

Je hebt elkaar misschien tientallen jaren niet gesproken, maar binnenkort is het dan zover. Je ziet na al die tijd je oud-klasgenoten of studiegenoten weer. Superleuk, maar vaak ook best spannend om elkaar na zo’n lange tijd weer terug te zien; herken je iedereen nog? Wat is er in ieders leven gebeurd? Heb je nog een klik?

Zie jij er een beetje tegenop? Wij hebben 10 tips voor je zodat je volop kunt genieten van het weerzien met alle oude bekenden.

Lees meer...

10 ideeën voor een diamanten bruiloft

10 ideeën voor een feestelijk Diamanten Huwelijksfeest

60 JAAR GETROUWD: TIPS VOOR DE DAG ZELF

Ongeveer 13.000 echtparen zijn dit jaar 60 jaar getrouwd. Zestig jaar samen een paar, dat is zonder meer een bijzondere mijlpaal. Een mijlpaal om dankbaar voor te zijn en feestelijk te vieren met alle dierbaren van het diamanten paar. Wat gaan jullie doen voor je ouders of oma en opa op deze bijzondere dag. Weet je het al? Of heb je nog wat hulp nodig? Wij hebben voor jou 10 superleuke en inspirerende ideeën voor de Diamanten Dag zelf.

Lees meer...

15 voordelen van vriendelijkheid

De 15 voordelen van vriendelijkheid

De kracht van vriendelijkheid

Een glimlach, een vriendelijk berichtje, een aardig gebaar, een complimentje, iemand de helpende hand bieden, het is niet zo moeilijk om iemand anders (en jezelf) een goed gevoel te geven. Vriendelijkheid, het kost je niets, maar het is van grote waarde. Waarom wij een blog schrijven over vriendelijkheid? We werden getriggerd door een nogal onaardig bericht onder een post van ons op de sociale media; willekeurige scheldwoorden. Waarom? We hebben geen idee. Gelukkig maken we het zelden mee, maar het zette ons wel aan het denken. Zonder nou gelijk super soft te worden maar waarom is vriendelijkheid nou zo belangrijk?

Lees meer...

Super simpel en leuk spel voor je feest

‘Great Minds’ als ijsbreker voor je feest

Knappe Koppen Denken Gelijk

Vier jij binnenkort je verjaardag en kennen je vrienden elkaar niet allemaal even goed? Dan is een gezelschapsspel een prima ijsbreker. Je hebt vast wel een paar spellen in huis die daarvoor heel geschikt zijn zoals Pictionary of 30 seconds. Wil je eens niets nieuws proberen dan is ‘Great Minds Think Alike’ oftewel ‘Knappe Koppen denken gelijk’ 😊 ook een aanrader én het is nog gratis ook. Je kunt met onze uitleg en vragen nl. zo aan de slag.

Lees meer...

Maak simpel gratis je eigen collage

Gratis een fotocollage maken

Beste Vriendenboeken,

‘Ik wil graag een fotocollage maken voor in ons vriendenboek. Ik ben niet heel erg handig en wil ook geen duur fotobewerkingsprogramma kopen. Hebben jullie tips?’ Deze vraag kregen wij een tijdje geleden en ja natuurlijk hebben wij tips!

Lees meer...

10 Redenen waarom een familieboek een aanrader is

Feestdagen tip: je eigen familieboek!

Geniet van je eigen familieboek

Uit eigen ervaring weten wij hoe ontzettend leuk en dierbaar een familieboek is. Misschien heb je er nog nooit echt bij stil gestaan, een boek maken samen met je familie, maar het is echt een aanrader en en met onze mooie prijzen hoef je het ook niet te laten!

Lees meer...

vragen voor in je voetbal vriendenboek

55 vragen voor je voetbal vriendenboek

Voetbal de aller populairste sport

Met iets meer dan 1,2 miljoen leden is de KNVB de grootste sportclub van Nederland. Ervan uitgaande dat de leeftijd van het merendeel van deze leden ligt tussen de 5 en 55 jaar (55 is misschien een beetje aan de hoge kant) dan speelt ongeveer 10% van alle Nederlanders wekelijks of vaker een potje voetbal in clubverband. Bij de jeugd tot en met 12 jaar ligt dat percentage natuurlijk stukken hoger, 22,5% voetbalt, waarvan ruim 6% van de meisjes en maar liefst 38% van de jongens. Niet zo heel verwonderlijk dat uit onze enquête onder 8ste groepers bleek dat 14% van de jongens droomt van een carrière als profvoetballer, maar dat ook de meiden zo’n toekomst wel zien zitten. Bijna 4% zou graag willen voetballen bij de Oranje Leeuwinnen.

Lees meer...

Jarig? 40 quotes verjaardagen

40 x verjaardagsquotes

Mooie, inspirerende uitspraken over verjaardagen en ouder worden!

Ben jij op zoek naar een mooie quotes over verjaardagen? Gewoon omdat je het leuk vindt, voor op een verjaardagskaart of voor in je vriendenboek? We hebben de mooiste 40 citaten van o.a. Goldie Hawn, Adele, Lucille Ball, Brigitte Bardot, Shirley Bassey en Loesje voor je op een rijtje gezet. #enjoy 😊

Lees meer...

vrienden met je collega's

Met je collega's deel je lief & leed

Vaker samen met je collega’s dan familie en vrienden

Wist je dat je tijdens je werkzame leven ongeveer 75.000 uren met je collega’s doorbrengt? Je hebt het vast wel eens gelezen, het schijnt dat we dagelijks meer tijd doorbrengen met onze collega’s dan met onze vrienden en familie (tenzij je samen met je dierbaren een bedrijf runt natuurlijk 😊). Goede contacten met je collega’s zijn dan ook behoorlijk belangrijk.

Lees meer...

favoriete recepten in je vrienden kookboek

Een vriendenboek als kookboek?

Het vrienden-kookboek

Een vriendenboek als kookboek? Misschien niet het eerst waar je aan denkt bij een vriendenboek, maar het gebeurt toch best regelmatig. Onze klanten zijn nl. erg creatief 😊. Ze bedenken de juiste vragen en voegen foto’s toe om van te watertanden. Lijkt jou dat ook wat? We doen je graag wat tips aan de hand. Scroll even naar beneden voor de allerleukste quotes over (lekker) eten.

Lees meer...

de allerleukste ideeën voor 40 jaar getrouwd

10 ideeën voor een feestelijk Robijnen Huwelijksfeest

40 jaar getrouwd: tips voor de dag zelf

Ongeveer 55.000 echtparen zijn dit jaar 40 jaar getrouwd. Veertig jaar samen een paar, dat is zonder meer een bijzondere mijlpaal. Een mijlpaal om dankbaar voor te zijn en feestelijk te vieren met je dierbaren. Wij hebben voor jou 10 superleuke en inspirerende ideeën voor de Robijnen Dag zelf.

Lees meer...

droomberoepen 8ste groepers

Later als ik groot ben: droomberoepen meisjes en jongens van groep 8

Over 20 jaar ben ik

Een vraag die bijna in al onze afscheidsboeken groep 8 voorkomt is ‘over 20 jaar ben ik’. Wij vonden dit een uitgelezen kans om te inventariseren welke beroepen bij groep 8’sters populair zijn. Zijn de droomberoepen anders dan vroeger of komen ze nog (een beetje) overeen? Wij vroegen aan onze klanten of wij deze vraag anoniem mochten inventariseren en de meesten waren positief. We zijn de afgelopen weken letterlijk aan het turven geweest. We begonnen enthousiast met een gezamenlijke lijst van jongens en meisjes, maar zagen al snel dat dat niet handig was. Jongens en meisjes zien de toekomst toch wel wat verschillend.

Lees meer...

60? 1959 is jouw jaar

Gefeliciteerd met 60 jaar!

Geboren in 1959?

Dan hoor je bij generatie X (1955-1970). Deze generatie wordt ook wel generatie Nix of de ‘verloren generatie’ genoemd. Waarom zo'n deprimerende naam, na het vrolijke babyboomers? Tegen de tijd dat de X’ers een baan zochten was er sprake van jeugdwerkeloosheid. Het was crisis; de oliecrisis, de economische crisis, bezuinigingen en er was geen ruimte op de arbeidsmarkt voor de jongeren. Een universitaire studie was in die tijd zeker geen garantie op een baan, je was te duur, men had liever een praktische en goedkopere hbo’er. De tijden zijn veranderd, tegenwoordig behoort een groot gedeelte van de werkenden tot deze generatie. Ze worden gezien als flexibel, nuchter, zelfstandig, gedreven, gaan problemen niet uit de weg en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze hebben de digitale veranderingen meegemaakt en kunnen daar ook mee uit de voeten.

Lees meer...

schoenenspel voor huwelijk en huwelijksjubileum

Schoenenspel voor huwelijk & huwelijksjubileum

spel voor & met het bruidspaar

Onlangs schreven we een blog over de 10 leukste ideeën voor een Gouden Huwelijk. Eén van deze ideeën was een huwelijksspel met de schoenen van het huwelijkspaar. Hartstikke leuk voor een huwelijksjubileum, maar natuurlijk ook voor de huwelijksdag. We komen er daarom in deze blog nog wat uitgebreider terug op het enige echte Schoenenspel.

Lees meer...

vijf overwegingen voordat je een babyshower organiseert

Babyshower Ja of Nee?

Wel of geen babyshower

Wil jij je beste vriendin, je zus of dochter verrassen met een babyshower? Hartstikke leuk, hartstikke lief, maar misschien toch wel goed om jezelf eerst wat vragen te stellen voordat je enthousiast aan de slag gaat met plannen, organiseren en uitnodigingen versturen.

Lees meer...

zoveel soorten vrienden

Welke soorten vrienden zijn er in jouw leven?

Vrienden maken je leven mooier

Volgens het van Dale woordenboek is een vriend ‘een persoon waarmee je door gevoelens van genegenheid bent verbonden’. Bijna allemaal hebben we vrienden in ons leven, mensen waarmee we een band hebben. Vrienden maken je leven zinvoller, gelukkiger, liefdevoller, mooier en vrolijker. Of het nou vrienden zijn voor het leven of maar voor even, vriendschap verrijkt altijd je leven.

Lees meer...

de allerleukste ideeën voor een gouden huwelijk

10 ideeën voor een feestelijk Gouden Huwelijksfeest

50 jaar getrouwd: tips voor de dag zelf

Ongeveer 50.000 echtparen vieren in 2019 hun gouden huwelijk. Vijftig jaar samen een paar, dat is zonder meer een bijzondere mijlpaal. Een mijlpaal om dankbaar voor te zijn en feestelijk te vieren met je dierbaren. Wij hebben voor jou 10 superleuke en inspirerende ideeën voor de Gouden Dag zelf.

Lees meer...

tekeningen in een vriendenboek

Juf krijgt van klas vriendenboek vol tekeningen

Origineel en superlief vriendenboekje

Voor de juf van groep 5 en 6 van basisschool Onder de Wieken in Oldenhove was schooljaar 2018 / 2019 haar allerlaatste, deze maand ging ze officieel met pensioen. Dat zal na al die schooljaren best even wennen zijn. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar collega’s en de kinderen. Tijdens het afscheidsfeest werd de juf verrast met een gezamenlijk en heel persoonlijk cadeau van alle kinderen van haar klas.

Lees meer...

8 tips afscheidsboeken groep 8

Zo maak je je afscheidsboek groep 8 nog mooier

8 handige tips afscheidsboek groep 8

Heel veel afscheidsboeken groep 8 zijn al besteld, maar er zijn er ook nog heel wat leerkrachten, ouders en kinderen druk bezig en sommigen beginnen pas komende week. Kan allemaal wat ze zijn supersnel bij de drukkerij; binnen een dag of 4-5 zijn de afscheidsboeken gereed voor verzending. Levering is in principe de volgende dag. Ben je nog niet helemaal klaar? Lees dan nog even onze 8 handige en praktische tips voor het maken van een supermooi afscheidsboek groep 8. 

Lees meer...

leerkrachten in het zonnetje

Wat vind jouw kind leuk aan de juf of meester?

En wat vind jij zo geweldig aan de leraar van je kind?

Zijn inlevingsvermogen, haar geduld, zijn creativiteit, haar gedrevenheid, zijn enthousiasme en humor, het vertrouwen dat ze de kinderen geven? Wat het ook is, het schooljaar is extra fijn dankzij alle positieve, enthousiaste en vakkundige juffen en meesters. Zo aan het einde van het schooljaar mogen we daar best even bij stil staan.

Lees meer...

uitspraken & quotes voor en over 40 jaar

40 jaar? 22 quotes!

HIEP HIEP HOERA: 40 JAAR

Het leven begint bij 40 - 40 jaar is het nieuwe 30 of zelfs 20 - 40 jaar, 18 jaar met 22 jaar ervaring - 40 aged to perfection - Forty & Fabulous - Leeftijd is maar een getalletje – geen veertig, maar dertig-tien - 40 lentes jong. Als (aankomend) veertiger hoor je dat soort opmerkingen stiekem natuurlijk best graag. Iedereen wil tenslotte heel graag oud worden, we willen het alleen liever niet zijn!

Lees meer...

quotes en uitspraken over het belang van goed onderwijs, goede juffen en meesters

31 inspireren quotes voor en over onderwijzers

Goede onderwijzers, zij maken echt het verschil

Goed onderwijs, goede juffen en meesters, het is zo ontzettend belangrijk. Dat vinden wij en jij vast ook. Maar soms, zoals nu, zo tegen het einde van het schooljaar, is het best goed om daar even extra bij stil te staan. Voormalig Chrysler CEO Lee Iacocca zegt het zo mooi: “In een volkomen rationele samenleving zouden de besten van ons ernaar streven om leraar te zijn en de rest van ons zou genoegen moeten nemen met iets minder, omdat het doorgeven van de beschaving van de ene generatie op de andere de hoogste eer en de hoogste verantwoordelijkheid zou moeten zijn die iemand zou kunnen hebben.”

Lees meer...

je meeste vrienden hebben meer vrienden dan jij

Zijn je vrienden populairder dan jij?

De Vriendschapsparadox

Ja.., misschien niet heel leuk om te horen, maar je vrienden hebben waarschijnlijk meer vrienden dan jij. Het gaat hierbij om de ‘wet van de grote groepen’. Wij vinden het niet heel gemakkelijk om te begrijpen, maar het werkt ongeveer als volgt:

Lees meer...

alles over onze vriendenboeken voor 8ste groepers

Afscheidsboeken groep 8

Alle informatie op een rij afscheid groep 8

Over onze populaire afscheidsboeken groep 8 hebben wij de afgelopen twee jaar verschillende blogs geschreven. Allemaal hartstikke leuke en interessante blogs! We dachten, in plaats van al dat switchen tussen de verschillende blogs zetten wij de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Lees meer...

Maak simpel je eigen woordenwolk

Maak je eigen WoordenWolk

word cloud oftewel woordenwolk

Toevallig ‘struikelden’ we op internet deze week over een word cloud oftewel een woordenwolk generator. Geen idee dat dat mogelijk was, maar we vinden het wel een superhandige tool. Zo handig dat we het graag met jullie delen want zo’n woordenwolk is natuurlijk hartstikke leuk om toe te voegen als foto aan je vriendenboek.

Lees meer...

Voorwoord schrijven? Zo doe je dat

15 Tips voor een persoonlijk voorwoord

voorwoord, De allereerste bladzijde van je vriendenboek

In al onze vriendenboek zit standaard een voorwoord. Een mooie kans om degene waarvoor jullie vriendenboek bestemd is nog even persoonlijk toe te spreken. De één vindt het geweldig en schrijft met gemak de hele pagina vol, de ander denkt ‘help wat moet ik schrijven’? Draai jij je hand niet om voor het voorwoord? Dan hoef je niet verder te lezen, hoewel je dan natuurlijk nooit weet welke leuke ideeën je nog op kunt doen! Vind je het bedenken van een mooie tekst toch wat lastiger, dan hebben wij wat tips en ideeën voor je.

Lees meer...

Zeg dit niet tegen een 50-plusser

11 dingen die je niet zegt tegen iemand boven de 50

7 miljoen nederlanders zijn 50 jaar of ouder

17 miljoen Nederlanders, waarvan vanaf dit jaar volgens het CBS ongeveer 7 miljoen 50-plussers; maar liefst 40% dus. Een flink aantal, tijd voor tips voor de 50-minners 😊.

Lees meer...

Scholen en ouders over vriendenboeken groep 8

Vriendenboek groep 8

onze klanten aan het woord

De ervaringen van onze klanten kun je vinden op de website van de Feedback Company. De reacties op de afscheidsboeken groep 8 kun je vanzelfsprekend daar ook allemaal lezen, maar dan moet je wel even bladeren. Daarom onderstaand overzicht van ervaringen met de vriendenboeken voor groep 8.

Lees meer...

blogs die super veel worden gelezen

de 12 populairste blogs

Onder het motto 'delen, verbinden & inspireren' schrijven wij wekelijks twee spiksplinternieuwe blogs; van generatie Z, zo geef je de beste speech, onze persoonlijke ontmoeting met Mies Bouwman, tot 11 Nederlandse Power Vrouwen. De blogs worden, gelukkig, heel veel gelezen. Dit zijn onze 12 meest gelezen blogs van de afgelopen 2 jaar, beginnend met nummer 12.

Lees meer...

uitzwaaien groep 8 doe je met een afscheidsboek!

36 vragen vriendenboekje afscheid groep 8

In welke wereldstad zou je willen wonen?

Wat is het belangrijkste onderdeel van het afscheidsboekje voor groep 8? Foto’s zijn belangrijk, een jaaroverzicht is leuk, maar de juiste vragen maakt het vriendenboekje van groep 8 helemaal af. Voor de vriendenboekjes voor groep 8 hebben wij een heleboel vragen waar je uit kunt kiezen, maar je mag de vragen ook zelf verzinnen. Bij veel afscheidsboeken voor groep 8 worden dan ook regelmatig eigen vragen verzonnen en die zijn vaak superleuk. De mooiste van deze vragen zetten we graag voor je op een rijtje. Deze vragen kun je natuurlijk ook gebruiken voor de kinderkijker, het jaarboek of het juf en meester bedankt vriendenboekje.

Lees meer...

zij hebben zilver

56.000 zilveren huwelijken

getrouwd in 1994?

Ook in 1994 wil volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het merendeel van de Nederlanders, net als vroeger trouwen en kinderen krijgen. De meeste echtparen krijgen, ook net als vroeger, twee of drie kinderen. 25 jaar geleden stapten 82.982 stelletjes in het huwelijksbootje. Veelal in Nederland, maar er tekende zich in die tijd een nieuwe trend af. Nederlandse geliefden schoven steeds vaker de ring om de vinger van de liefde van hun leven in een dromerig Frans dorpje of op het strand van Bali. Gaven in 1991 nog 100 paren hun ja-woord op een exotische locatie, in 1993 waren er dat zeker 300. Percentagegewijs nog weinig, maar de trend was gezet.

De gemiddelde leeftijd van de mannen die in 1994 gingen trouwen was 32,1 jaar. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen was ietsje lager, nl. 29,5 jaar. Bij de gemiddelde leeftijd worden overigens ook mensen meegerekend die voor de tweede of derde keer in het huwelijksbootje stappen. De gemiddelde leeftijd is de afgelopen 25 jaar flink opgelopen. De laatste cijfers (van 2017) laten zien dat mannen nu gemiddeld 38 jaar zijn bij een huwelijk en vrouwen bijna 34 jaar. De gemiddelde leeftijd van mannen die in 1994 voor de eerste keer in het huwelijksbootje ligt, niet heel verrassend, dan ook wat lager: 29,4 jaar. De bruiden waren gemiddeld 27,2 jaar.

Lees meer...

wensen voor mensen

inspirerende teksten voor de mooiste wensen

Ik wens je

Veel geluk, liefde, al het goede, het beste, beterschap, nog vele jaren, ik denk aan je, dat al je dromen mogen uitkomen….. Woorden die we allemaal wel eens gebruikt hebben op een kaart voor een huwelijk, een zieke vriendin, verjaardag of een collega die met pensioen gaat. Soms is het best moeilijk om een mooie tekst te verwoorden zonder gelijk al te cliché te worden. Je wilt iets persoonlijks schrijven, maar de inspiratie, de juiste woorden ontbreken. Herkenbaar? Wij helpen je graag met voorbeelden van inspirerende teksten, woorden, gedichten en songteksten. We beginnen met de uitgebreide teksten en eindigen met quotes en korte teksten. Je kunt de voorbeelden letterlijk gebruiken, maar ze ook combineren of er je eigen draai aangeven. Veel leesplezier en inspiratie.

Lees meer...

nooit te laat en nooit te oud voor

Nooit te oud voor

nooit te oud om te leren. Waarom dan zo vroeg beginnen - het broertje van Loesje

Wat is oud? Ben je 20 dan vindt 40 jaar al aardig middelbaar en 50? Jee dat is al helemaal stokoud. Maar op het moment dat je 50 wordt dan voel je nog hartstikke jong en denk je 80, dat is pas oud. Ach leeftijd, het is maar een getalletje zegt men wel eens. Een cliché waar misschien toch wel de nodige waarheid in zit. De vader van voormalig basketballerspeler Michael Jordan zei ooit dat het nooit te laat is om te doen wat je graag wilt doen omdat je nooit weet wat je kunt bereiken totdat je het hebt geprobeerd: ‘My father used to say that it's never too late to do anything you wanted to do'. And he said, 'You never know what you can accomplish until you try’. Ook Narnia Schrijver C.S. Lewis was van mening dat je nooit te oud bent voor nieuwe uitdagingen en dromen: ‘You are never too old to set another goal or to dream a new dream’. De wereldberoemde Italiaanse kunstschilder, beeldhouwer, architect en dichter Michelangelo gaf zelfs aan dat hij op zijn 87e nog steeds aan het leren was. En zij zijn niet de enigen.

Lees meer...

hoogtepunten van je geboorte- of huwelijksjaar

Zo maak je zelf een jaaroverzicht

De 10 beste websites voor info uit een (geboorte)jaar

Onze jaaroverzichten zijn razend populair. Er wordt bijna geen vriendenboek gemaakt zonder dat er een jaaroverzicht aan wordt toegevoegd. Ze zijn natuurlijk ook hartstikke leuk! Een jaaroverzicht maakt een vriendenboek voor een verjaardag, huwelijk, jubileum of afscheid groep 8 echt helemaal af. We hebben jaaroverzichten vanaf 1950 tot 2010. We krijgen echter best regelmatig de vraag of we ook jaaroverzichten hebben van voor 1950.  Helaas moeten we onze klanten dan teleurstellen, die hebben we niet. Dat was destijds vooral een praktische beslissing. We moesten ergens een grens trekken en de informatie voor 1950 was iets moeilijker te vinden en wat minder luchtig. We sluiten echter zeker niet uit dat we ze op termijn nog gaan toevoegen.

Lees meer...

surprise party ja of nee?

Surprise Party: de 15 vragen

Surprise, surprise

Wil jij je beste vriendin, vriend, je partner, je ouders of misschien één van je kinderen verrassen met een Surprise Party? Hartstikke leuk, hartstikke lief, maar misschien toch wel goed om jezelf eerst wat vragen te stellen voordat je enthousiast aan de slag gaat.

Lees meer...

1954: het laatste staartje van de babyboomers

65x hiep hiep hoera!

Geboren in 1954?

Dan hoor je nog net bij de generatie van de babyboomers (1940-1955). Deze generatie wordt ook wel de protestgeneratie genoemd. De babyboomers werden groot in een tijd dat het steeds beter ging met Nederland. Het was een generatie die zich afzette tegen de traditionele waarden en normen van hun ouders. Ze groeiden op in de jaren ’60 van de vorige eeuw, het decennium van Flower Power, seksuele vrijheid, de opkomst van progressieve partijen als SP, dienstweigeraars, protesten, ontzuiling, ontkerkelijking en zelfontplooiing. Het was een generatie die zich in de jaren ’60 en ’70 inzette voor een betere wereld en ervan uitging dat dat ook zou lukken. Het waren best roerige en spannende jaren. Het is ook een tijd die bij velen nog steeds tot de verbeelding spreekt. Deze generatie is actiever en gezonder dan alle voorgaande generaties en ze hebben meer geld te besteden. Het is ook de generatie die als eerste te maken kreeg met het verhogen van de pensioenleeftijd. Ben je geboren na 30 april 1954 dan ontvang je op je 67e officieel voor het eerst AOW.

Lees meer...

10 quotes over 21 jaar

Hoera 21 jaar!

E-i-n-d-e-l-i-j-k volwassen

Eindelijk verstandig of alleen maar…. E-I-N-D-E-L-I-J-K… 21 jaar is een kroonjaar, een echte mijlpaal. 21 jaar, wist je dat op die leeftijd Steve Jobs startte met Apple, Mark Zuckerberg al twee jaar bezig was met Facebook, David Karp Tumblr lanceerde, Martin Garrix al gekozen was tot best dj van de wereld en Boris Becker inmiddels twee keer Wimbledon had gewonnen?

Lees meer...

1998: jij bent generatie Z!

21e verjaardag in 2019

Alles over generatie z

Is jouw geboortejaar 1998? dan hoor je naar alle waarschijnlijkheid bij generatie Z. De generatie die is geboren tussen 1997 en 2000 en nu volwassen aan het worden is. Er is wereldwijd wel wat discussie over of je nou een Milennial of een Z’er bent. We houden het bij Z. Wij denken eerlijk gezegd dat het best scheelt of je bent geboren in 1990 of in 1998 want de Z’ers zijn met recht een digitale generatie. Internet was er al toen zij werden geboren, zij kennen niet anders. Het is niet voor niets een generatie die vele uren per dag online is te vinden. Z’ers zijn echt vergroeid met hun mobiele telefoons. Ze kijken minder ‘gewone’ televisie maar geven de voorkeur aan Netflix, Youtube en alle sociale media. Facebook is minder populair bij deze groep dan Snapchat en Instagram. De Z’ers worden gezien als open-minded, loyaal, attent, pragmatisch maar kunnen wat minder goed omgaan met kritiek. Ze zijn beschermd opgevoed en wonen over het algemeen langer thuis. Het zijn echte multi-taskers en kunnen werken aan meerdere taken tegelijkertijd. Ze zijn daarbij ook nog eens in staat om snel en efficiënt te schakelen tussen werk en ontspanning. De Z’ers werden en worden volwassen in een digitale en high-tech wereld met als resultaat dat deze generatie over het algemeen ondernemender denkt en doet. Veel jongeren van deze generatie (in Amerika maar liefst 72%) geeft aan dat ze ooit een eigen bedrijf willen beginnen. Het is een generatie die globaal denkt en handelt, ze hebben contacten met leeftijdsgenoten over de hele wereld. Het is de meest diverse en multiculturele generatie ooit, een generatie die ook vindt dat iedereen gelijk is en zich daar sterk voor maakt. Van deze, misschien wel meest praktische generatie, wordt veel verwacht. Meer over deze generatie lees je hier en hier.

Lees meer...

inspirerende Nederlandse vrouwen

11 Nederlandse PowerVrouwen

8 maart Internationale Vrouwendag

Het kan je niet zijn ontgaan, vandaag is Internationale Vrouwendag. Wereldwijd praten vrouwen én mannen over gelijke rechten en worden inspirerende verhalen over de betekenisvolle en sterke vrouwen gedeeld.

Het leek ons een mooi moment om elf inspirerende en succesvolle Nederlandse powerladies in het zonnetje te zetten. Het zijn vrouwen die gedreven en onafhankelijk zijn, doelgericht, ergens volledig voor gaan, die vertrouwen op hun eigen kracht, voor hun mening durven uit te komen, niet bang zijn om te falen maar gewoon weer opstaan. Vrouwen waar we wat van kunnen leren.

Lees meer...

de magie van lezen

Boeken: 25 inspirerende quotes

7 maart World Book Day

Heerlijk! Vandaag is het World Book Day. De beste manier om de jaarlijkse Wereld Boekendag te vieren is natuurlijk door lekker een boek te lezen. Ontspannen op de bank of in een luie stoel met een kopje koffie of thee en lezen maar. Of doe zoals Loesje, verwen jezelf met drie dikke boeken en chocomel en rum. Heb je kinderen? Laat hen ook meegenieten van deze dag. Ga met ze naar de bibliotheek om samen een fijn boek uit te kiezen of lees een mooi verhaal aan ze voor. Houd jij sowieso wel van voorlezen? Heb je er wel eens over nagedacht dat niet alleen kinderen maar ook volwassenen graag worden voorgelezen? Misschien een idee voor vanavond? Voorlezen aan je gezin of aan je partner!

Lees meer...

#doeslief

50 x iets liefs doen voor een ander

Maak een ander en jezelf gelukkig

Sire is deze week met een inspirerende campagne begonnen: #doeslief. Met #doeslief wil Sire Nederland een beetje mooier maken. Wees lief en maak het leven mooier voor een ander maar tegelijkertijd ook voor jezelf. Ap Dijksterhuis, hoogleraar Psychologie aan de Radboud Universiteit en schrijver van het boek ‘Op naar geluk’ heeft onderzoek gedaan naar geluk en volgens hem is ‘De effectiefste manier om gelukkig te worden is door te proberen anderen gelukkig te maken’. Twee vliegen in één klap dus. Jezelf én iemand anders gelukkig maken zit vaak in kleine dingen en is eigenlijk niet eens zo heel moeilijk:

Lees meer...

Familie als takken aan een boom

De 31 mooiste quotes over familie(s)

Families....

…zijn als takken aan een boom. We groeien in verschillende richtingen, maar onze wortels blijven één geheel. Onbekend wie deze woorden heeft gezegd, maar ze zijn zo waar. Elke familieband is uniek en iedere familie heeft zijn eigen verhaal. Familieleden, ze kunnen ons soms best irriteren, maar over het algemeen kunnen we ook niet zonder. De mooiste familiecitaten hebben we voor je opgezocht. Leuk om te lezen, over na te denken, te schrijven op een kaart of in jullie eigen familieboek. Veel leesplezier.

Lees meer...

Mies In de Hoofdrol

Herinneringen aan Mies

Dag Lieve mensen

Morgen is het precies een jaar geleden dat Mies Bouwman overleed. Ben je ietsie pietsie ouder dan kan het haast niet anders dan dat je bent op gegroeid met de programma’s van Mies: één van de acht, de ontvangst van Sinterklaas, Telebingo en In de Hoofdrol. Programma’s waar je met de hele familie op de bank samen van zat te genieten. Mies Bouwman was in die jaren echt de koningin van de Nederlandse televisie. Een aantal jaren geleden had ik de eer om, samen met mijn zwager Peter, Mies thuis te mogen bezoeken. Het was voor ons beiden een hartstikke leuke en onvergetelijke middag. Want zeg nou zelf, we gingen wel bij hét televisie-icoon van Nederland op bezoek. Mies op tv, we waren er groot mee geworden en wij gingen ‘gewoon’ even langs.

Lees meer...

12 redenen waarom een afscheidsboek groep 8 niet mag ontbreken

Herinneringen groep 8

Wisten wij veel dat wij herinneringen maakten...

....We hadden gewoon lol. Onze afscheidsboeken groep 8 zijn iedere zomer razend populair en worden alleen maar gewilder. De mooie prijs én kwaliteit (onze klanten waarderen onze vriendenboeken met een 9.2) spelen ongetwijfeld een rol, maar is meer.....

Lees meer...

wijze woorden van o.a. bill gates, michael jordan, richard branson

26 inspirerende quotes over jou en je collega’s

‘Wees aardig voor nerds. De kans is groot dat je er voor één gaat werken'

Maandagmiddag, tijd voor een pauze en het lezen van 26 inspirerende en humorvolle quotes van ‘wijze mensen’ als Bill Gates, John Cleese, Richard Branson en Loesje over collega’s, samenwerken, samen werken, medewerkers en werkplezier.

Lees meer...

love is in the air

Hoe populair is Valentijnsdag nou echt?

Wat doe jij op de Dag van de Liefde?

Over een paar dagen is het alweer zover…Valentijnsdag. Heeft de één er echt zin in, de ander vindt het maar opgeklopte commerciële flauwekul. Hoe populair is Valentijnsdag nou precies in Nederland? Onderzoeksbureau Motivaction heeft een steekproef uitgevoerd onder 1.537 Nederlanders in de leeftijd van 15 tot 70 jaar. 31% van deze groep geeft aan dat ze Valentijnsdag vieren. Ben je geboren na 1985 dan is de kans een stuk groter dat Valentijnsdag voor jou een feestelijke dag is. Van de generatie Millennials (geboren tussen 1985 en 2000) viert 44% Valentijnsdag en van generatie Z (geboren tussen 2001 en 2015) maar liefst 47%. Hoe jonger hoe populairder de ‘Dag van de Liefde’ is. Dat betekent waarschijnlijk dat Valentijnsdag de komende jaren alleen maar in populariteit gaat groeien. Ben je van voor 1985 dan ben je duidelijk minder enthousiast, slechts 21% doet ‘iets’ aan Valentijn. 

Lees meer...

19 quotes en uitspraken over 30 jaar

30 jaar, oud hè?

19 quotes over 30 jaar

Keep calm, you’re only 30
30 is het nieuwe 20
zet de botox maar vast klaar want je bent 30 jaar
30 isn’t old….depressing, but not old
Ik ben geen 30 jaar, maar 18 met 12 jaar ervaring….

Wat is dat toch met 30e verjaardagen? 30 voelt blijkbaar als een omslagpunt, een soort deadline. Net of je maar tot je 30e de tijd hebt om een spannend leven te leiden, je bucketlist af te werken en al die leuke dingen te doen die het leven de moeite waard maken. ‘30 dingen die je voor je 30e gedaan moet hebben’; ‘30 trips die je gedaan moet hebben voor je 30 wordt’; ‘6 tips om veel geld te sparen voor je 30e verjaardag….allemaal zaken die je vooral moet hebben afgerond voordat het ‘vreselijke’ 30 begint. Want als dertiger ben je tenslotte definitief volwassen, je wordt verondersteld wijzer, verstandiger en rustiger te zijn. Klaar om te settelen, klaar voor het ‘echte’ leven. Tsjonge dat is ook wel iets om huizenhoog tegenop te zien 😊.

Lees meer...

Poëzieweek gedichtendag gedicht collega's

Gedicht collega's

Gedichtendag, ben jij al begonnen?

Vandaag 31 januari start de poëzieweek. De allereerste dag staat altijd in het teken van gedichtendag.  Vandaag is het de bedoeling dat je je collega’s, familie of vrienden verrast met een gedicht. Wij doen graag mee. Een gedicht over het leven als collega's. Wij zijn geen pro's maar vonden het gewoon hartstikke leuk om te doen. Eerlijk is eerlijk, de rijmmachine hadden we af en toe wel nodig! Heb jij al een gedicht gemaakt?

Lees meer...

bloemen huwelijksjubileum

Voor elk huwelijksjubileum een bloem

welke bloem past bij jouw bruiloftsjaar?

25 jaar getrouwd is zilver, 40 jaar robijn, 50 goud en 60 is diamant, dat wist je waarschijnlijk wel. Maar weet je ook dat elk huwelijksjubileum en heel veel huwelijksverjaardagen een eigen bloem hebben? Leuk om te weten als je een huwelijksjubileum viert en de feestzaal wilt versieren of je je partner wilt verrassen met een mooi boeket als jullie 1, 7 of misschien al weer 30 jaar zijn getrouwd. Maakt toch indruk als je weet te vertellen waarom je anjers in het boeket hebt laten verwerken 😊 als je één jaar bent getrouwd. Want..

Lees meer...

Samen gedenken

45 vragen om een dierbare overledene te herinneren

Herinneringen een kostbaar bezit

Of je nu je broer of zus, je ouder, een vriendin of iemand anders die je dierbaar is hebt verloren, de dood van een geliefde leidt meestal tot een gevoel van enorm verlies. We missen iemand waarvan we hebben gehouden en nog steeds veel houden. Iedereen gaat anders met de dood van een geliefde om. Sommigen vinden het fijn om naar het graf te gaan, anderen bladeren graag door oude fotoalbums, de één herinnert liever in gedachten de ander praat juist heel graag over de dierbare die zo wordt gemist.

Lees meer...

Speechen als je met pensioen gaat

 Pensioen? je afscheidsspeech

Ben jij één van de ongeveer 165.000 Nederlanders die dit jaar met pensioen gaat?

Heb je er zin in? Of zie er toch ook wel een beetje tegen op? Afscheid nemen van je collega’s die je vast door en door kent en die jou ook goed kennen, het is niet niets. Jullie hebben samen in al die jaren waarschijnlijk best het één en ander meegemaakt.

Lees meer...

hoe collegiaal ben jij?

15 tips om collegialer te zijn

Meer tijd met je collega’s dan met je vrienden

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de werknemers in Nederland niet echt betrokken is bij zijn collega’s. 25%...het lijkt ons eerlijk gezegd wat veel, zeker omdat we met z’n allen toch wel een groot gedeelte van onze dag doorbrengen op ons werk. Er zijn veel dagen dat je meer tijd met je collega’s doorbrengt dan met je eigen familie of vrienden. Goed contact met je collega’s is daarom een voorwaarde om het werkende leven een beetje mooier, prettiger en gezelliger te maken. Een beetje meer collegialiteit en de uren die je dagelijks doorbrengt op kantoor zien er heel anders uit.

Lees meer...

50 aged to perfection

VIJFTIG

1969 jee wat een jaar

Wat een jaar, wat een jaar zeggen wij wel eens als we druk bezig zijn met Sinterklaasgedichten en terugkijken op het afgelopen jaar. Natuurlijk, ieder jaar is bijzonder, maar 1969…toen gebeurde er wel heel erg veel. Het was een jaar van veranderingen, een jaar van protesten, het legendarische Woodstock festival, de Dolle Mina’s, de kerncentrale in Dodewaard maar ook het jaar van de allereerste mens op de maan. Het was het jaar dat Nederland meezong met Venus van Shocking Blue en Little Green Bag van de George Baker Selection (beiden overigens geen nummer 1 hit), massaal werd gekeken naar Floris, het jaar dat Studio Sport de allereerste aflevering uitzond (ja ook zij worden dit jaar 50) en iedereen het oneetbare King Corn brood kende door een schattige reclame waarin een jongetje met zijn koffer in de hand zijn vader vertelt dat hij bij Japie gaat wonen omdat ze bij hem thuis King Corn-brood eten "King Corn, het enige dat je weggooit is de verpakking".  Koninginnedag werd gevierd op woensdag 30 april met een groots defilé bij Paleis Soestdijk. Piet de Jong was destijds de Mark Rutte van Nederland. Eind jaren ’60 droegen je ouders spijkerbroeken, spijkerjasjes, grote zonnebrillen, veel kleding met bloemenprints, minirokken en maxi-rokken. 1969 het laatste jaar van de roerige jaren '60 waarin alle bestaande conventies overhoop werden gegooid.

Lees meer...

25 weetjes en getalletjes over groep 8

Zit je kind in groep 8?

Aftellen naar afscheid groep 8

De kerstvakantie zit er definitief op. Zit je kind in groep 8 dan is het aftellen richting het officiële afscheid al een beetje begonnen. Nog ongeveer 180 😊 dagen tot de zomervakantie. Groep 8, het is best een spannend jaar maar bovenal een heel leuk jaar. De kinderen worden de komende maanden nog volop voorbereid op het voortgezet onderwijs. Alles wat ze de afgelopen zeven jaar hebben geleerd, het komt allemaal nog een keer aan bod voor de eindtoets. Er moet geleerd worden, maar er is het komende half jaar ook veel tijd voor leuke dingen; het groep 8 kamp, de voorbereidingen van de musical of misschien wel film en ongetwijfeld een spetterende afscheidsavond.

Lees meer...

geboortejaar 1979

Vier je in 2019 je 40e verjaardag?

microGeneratie Xennials

Geboren in 1979, dan hoor je bij de Xennials. De Xennial, een microgeneratie tussen generatie X en millennials. De Xennial is geboren tussen 1977 en 1983. Je bent opgegroeid in een analoog tijdperk, maar volwassen geworden in het digitale tijdperk. Je weet nog hoe het is om een huistelefoon te hebben, zuinig te zijn met een filmrolletje, je opstel uit te schrijven en op vakantie te gaan zonder telefoon.

Lees meer...

45 x weetjes pensioen

Met Pensioen in 2019?

Alles over het Pensioen

Met pensioen gaan! Nog niet zo heel lang geleden was de officiële leeftijd dat je voor het eerst AOW ontving nog 65 jaar. AOW, mocht je je net als Henk Krol wel eens vergissen, staat voor Algemene Ouderdomswet.  AOW ontving je dan wel op je 65, toch gingen en gaan veel werknemers vaak voor hun 65e al met pensioen. Ben je wat ouder dan herinner je misschien nog wel al die collega’s die zelfs voor hun 60e met de VUT gingen. VUT staat voor Vervroegde Uittreding. Het kon in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw zomaar gebeuren dat ‘oude’ collega’s van 57 jaar plaats maakten voor jonge collega’s. Inmiddels is er heel wat veranderd, die ‘oude’ collega’s zijn tegenwoordig hard nodig nu er steeds minder jonge werknemers zijn.

Lees meer...

mijlpalen in 2019

Waar kijk jij het meest naar uit in het nieuwe jaar?

Download je eigen planner!

Lees meer...

Fijne Feestdagen

Hoe je de feestdagen ook viert, wij wensen jou, je familie en vrienden fantastische, liefdevolle en hartverwarmende dagen met veel geluksmomenten.
Fijne Kerst!

Team Vriendenboeken.nl

 • met je kleinkinderen

  met je kleinkinderen

 • met je nieuwe liefde

  met je nieuwe liefde

 • met de hele familie

  met de hele familie

 • alleen

  alleen

 • op kantoor

  op kantoor

 • met je gezin

  met je gezin

 • met je huisdier

  met je huisdier

 • wij wensen je liefdevolle feestdagen

  wij wensen je liefdevolle feestdagen

  nieuw: Wist je dat wij ook vriendenboeken hebben in Kerst design?

  Superleuk als familieboek of vriendenboek voor kerst of een vriendenboek met collega's!

  cadeau kerst kerstmis boek vriendenboekje vriendenboek familie vrienden corona

  cadeau kerst kerstmis boek vriendenboek vriendenboekje

  kerstborrel collegas vriendenboek vriendenboekje

  Lees meer...

  Vriendschap in woord en beeld

  Vriendschap quotes en foto's

  Vriendschap = 

  ‘Vriendschap is liefde op het eerste woord’, het zijn de woorden van de  overleden schrijver Harry Mulisch. Mooi gezegd en het klopt denken wij. Het gevoel van verbondenheid tussen twee of meer mensen, de klik, het is er vaak snel. Vriendschap, er zijn zoveel teksten en inspirerende woorden aan gewijd. Op deze pagina verzamelen we de mooiste uitspraken, quotes en citaten over vriendschap en plaatsen ze in een mooie foto of achtergrond. Bekende en minder bekende quotes over vriendschap en soms een citaat van onszelf 😊. We beginnen altijd met de tekst ‘Vriendschap =’.

  Lees meer...

  Love and Marriage

  40 inspirerende quotes over liefde en huwelijk

  Schrijvers, dichters, artiesten, filosofen over LIEFDE

  Of je nu een geweldige tekst wil schrijven op een felicitatiekaart voor een bruiloft, op zoek bent naar het ideale citaat voor een huwelijksvriendenboek, een mooie quote wilt gebruiken voor een toost op het bruidspaar of bezig bent met je eigen huwelijksgeloften....wij hebben 40 inspirerende quotes voor je van schrijvers, artiesten, dichters, filosofen én filmcitaten over de liefde en het huwelijk.

  Lees meer...

  citaten en teksten over baby's

  35 quotes over baby’s én kersverse ouders

  'blije mama,  blije baby'

  Teksten over baby’s, ze kunnen inspirerend, grappig, leerzaam, herkenbaar, wijs en soms bemoedigend zijn. Wij hebben op internet gezocht naar de mooiste teksten over baby’s. Uitspraken van destijds kersverse vaders en moeders als Johnny Depp, Brad Pitt, Kim Kardashian, Julia Roberts én onze eigen Carice van Houten. Leuk om door te lezen maar ook heel bruikbaar voor geboortekaarten, babyshowerkaarten, een baby fotoboek of, niet te vergeten, een babyshower vriendenboek of vriendinnenboek.

  Lees meer...

  8 tips voor gezellige en ontspannen feestdagen

  Houd jij van de feestdagen?

  Kerst een heerlijk vooruitzicht toch?

  Goede gesprekken,  lachen, genieten, gezellig samen koken en lekker eten, spelletjes, boswandelingen, kerstfilms. Samen magische kerstherinneringen creëren. Een heerlijk vooruitzicht, zo willen we het allemaal. De werkelijkheid kan wat weerbarstiger zijn…

  Lees meer...

  Alles over het Gouden Huwelijk

  50 jaar getrouwd

  WEETJES EN CIJFERS OVER HET gouden huwelijk

  Ruim volwassen en toch nog steeds toestemming nodig om te trouwen, de gemiddelde huwelijksleeftijd eind jaren '60, de kleur van de trouwjurk en het aantal echtparen dat in 2019 hun gouden huwelijk viert… je leest het hier!

  Lees meer...

  Afscheid collega quotes

  Quotes afscheid collega!

  Op zoek naar de juiste woorden?

  Beste vriendenboeken,

  'Hebben jullie ook leuke quotes en citaten om te gebruiken in het vriendenboek dat wij aan het maken zijn voor het afscheid van onze collega?' Euh, nou, ja, euh…nu wel 😊. Meer dan 35 citaten over afscheid nemen en het lef om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wil je alleen quotes over pensioen? Klik dan hier. Quotes over samenwerken met collega's? Dan klik je hier.

  Lees meer...

  help herinneren

  Dementie: geef herinneringen cadeau

  De harde cijfers

  Dementie, we kennen het woord allemaal. Je leest en hoort er steeds vaker over. Dementie ie eigenlijk een verzamelnaam van verschillende ziektes die met het functioneren van de hersenen hebben te maken. De meest voorkomende variant is de ziekte van Alzheimer (70%), daar heb je ongetwijfeld van gehoord. In Nederland zijn ongeveer 270.000 mensen dement en in Vlaanderen zijn dat er 100.000. Ieder uur komen er in Nederland 5 mensen met dementie bij! In Nederland en Vlaanderen is iets meer dan 1,5% van de bevolking dement. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht nog mee te vallen, maar dat percentage geldt voor de hele bevolking. Kijk je naar de leeftijden dan is het een heel ander verhaal. Ruim 10% van de bevolking boven de 65 jaar heeft dementie, boven de 80 jaar is dat al 20% en boven de 90 zelfs 40%! De kans dat je zelf dement wordt is hoog, maar liefst 20%. Velen van ons kennen dan ook wel iemand die dement is.

  Lees meer...

  geschiedenis van 1968

  50 Jaar geleden....

  1968 het jaar van

  De Praagse Lente, de opening van ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’, Aretha Franklin zingt Think de hitlijsten in, de allereerste aflevering van de Fabeltjeskrant, het gebeurde allemaal in 1968. Het was de tijd van de hippiekleding, minirokken, grote zonnebrillen, lange kettingen en jeans. Een tijd van verandering, gelijkheid tussen man en vrouw, feminisme, protesten en het schoppen tegen heilige huisjes. Wil je weten wat er dat jaar nog meer gebeurde? Mischien omdat je in dat jaar werd geboren of omdat je ouders in het huwelijksbootje stapten? Dan ben je hier aan het goede adres, we hebben het nieuws van 50 jaar geleden, maar ook de top 40 nummer 1 hits,  de kaskrakers in de bioscoop, de populairste tv-programma’s (waaronder veel kinderprogramma’s. En nee niet Floris, dat was een jaartje later), de beroemdheden die dit jaar 50 worden en de top-10 babynamen voor jongens en meisjes.

  Lees meer...

  Geen vriendenboekje maar vriendenboek :)

  Vriendenboekje of vriendenboek?

  Een vriendenboekje….

  Een stukje waardering, van het zonnetje genieten, zullen we er nog eentje nemen, een gezellig onderonsje, een stedentripje, een filmpje pakken, een vriendenboekje….. In Nederland en Vlaanderen schijnen we gek te zijn op verkleinwoordjes, excuus verkleinwoorden. Niet erg, het klinkt natuurlijk net iets gezelliger als je van het zonnetje geniet in plaats van van de zon. Dat begrijpen wij ook wel.

  Lees meer...

  geboren in 1997

  21e verjaardag?

  1997 best een bijzonder jaar

  21 jaar geleden startte Google, we kennis maakten met Harry Potter, Anouk had haar eerste grote hit met de single ‘Nobody’s wife’ en de Spice Girls waren razend populair. Ieder kind zorgde voor zijn eigen Tamagotchi en flippo’s werden nog steeds volop verzameld. In huis hielden we van minimalistisch, lekker functioneel, licht hout en veel roestvrij staal. We droegen heupbroeken en naveltruitjes, hoodies en bomberjacks. Merkkleding werd steeds belangrijker. Ben jij nieuwsgierig naar het jaar 1997. Lees dan zeker verder. We hebben het nieuws van die tijd, de nummer 1 hits, de populairste films in de bios, veel bekeken tv-programma’s, ‘born’ in 1997 en de destijds populairste babynamen.

  Lees meer...

  het simpele woordje hallo

  De kracht van ‘Hallo’

  21 november World Hello Day

  Vandaag is het #WorldHelloDay of in gewoon Nederlands gezegd Wereld-Hallo-Dag. Wereld-Hallo-Dag is 45 jaar geleden, in 1973, in het leven geroepen om ons te laten inzien dat meningsverschillen niet door geweld kunnen worden opgelost. Conflicten oplossen lukt alleen door met elkaar te communiceren, dus door te praten én te luisteren. In Nederland waren we altijd keien in ‘polderen’, weet je nog dat mooie woord dat staat voor ‘bij een probleem eerst overleggen met zoveel mogelijk betrokken partijen en met die partijen vervolgens naar een oplossing zoeken’. .. Het polderen lijken we een beetje te hebben los gelaten, dus wellicht een mooi moment om Wereld-Hallo-Dag ook in Nederland te omarmen.

  Lees meer...

  geboren of getrouwd in 1978?

  Herinner jij je 1978 nog?

  schrootjes aan het plafond en zitkuilen

  1978, het jaar dat het Nederlands voetbalteam de finale speelde van het WK, jongeren massaal Grease bezochten en het jaar van de drie! Pausen. Het was ook de tijd van de zitkuilen, de oranje muren, schrootjes aan het plafond en de gehaakte gordijntjes. Ben jij nieuwsgierig naar wat er allemaal in 1978 gebeurde? Omdat je het gewoon leuk vindt of omdat het voor jou een speciaal jaar is? Misschien is het je geboortejaar, werd je kind geboren,  begon je bij je huidige werkgever (jubileum 😊) of stapte je in het huwelijksbootje? Lees dan verder, we hebben het nieuws van 40 jaar geleden voor je, maar ook de top 40 hits, de kaskrakers in de bioscoop, de populairste tv-programma’s, de bn'ers en bb'ers die in dat jaar werden geboren en de destijds populairste babynamen.

  Lees meer...

  kleurenschema bruiloftsjaren

  Kleurenpalet huwelijksjaren

  Elk jubileum heeft een kleur

  Dat huwelijksjaren of bruiloftsjaren een naam hebben weten de meesten van ons wel. 1 jaar getrouwd is papier, 25 jaar is zilver en 50 jaar goud. Het volledige overzicht van namen van huwelijksjaren kun je hier lezen. Nieuw voor ons en misschien ook wel voor jou, is dat ieder bruiloftsjaar een eigen kleur of zelfs meerdere kleuren heeft. 

  Lees meer...

  herinner jij je 1993 nog?

  25-jarig jubileum? De hoogtepunten van 1993!

  Alle informatie voor je speech of toost

  Ben jij uitgenodigd voor een zilveren bruiloft of viert je collega dat hij 25 jaar in dienst is? Dat betekent speechen, toosten, stukjes en mooie cadeaus (die cadeaus hebben wij voor je 😊). Vind je het moeilijk om een goede tekst te schrijven voor je speech of toost? Begin dan gewoon met het jaar dat het allemaal begon…1993. 1993 was het jaar van het romantische ‘Sleepless in Seattle’, maar er gebeurde natuurlijk veel meer. Wij zijn voor je in de geschiedenis gedoken, wat was er in 1993 in het nieuws, welke muziek was populair, wat draaide er in de bioscoop, wat keken wij op tv, welke beroemdheden werden er destijds geboren en wat waren de populairste babynamen. De optimale voorbereiding voor je speech of toost!

  Lees meer...

  Foto's zijn echt een cadeautje

   Waarom wij van foto's houden

  lekker foto's kijken

  Ben je bijna klaar met je vriendenboek en zit je lekker te genieten van de preview van het boek? Heerlijk om al die ingevulde vriendenpagina’s alvast te kunnen bekijken. Wat heeft iedereen geantwoord op de vragen en welke foto’s staan op de vriendenpagina’s. Die foto’s op de vriendenpagina’s, dat maakt een vriendenboek nog specialer want…

  Lees meer...

  feestelijke korting vanaf 10 vriendenboeken

   Feestelijke Kortingen Vriendenboeken

  al een vriendenboek vanaf € 7,55

  Wil jij de laatste maanden van het jaar minimaal 10 identieke vriendenboeken bestellen? Dan hebben wij heel goed nieuws. Voor al onze klanten hanteren wij in november en december feestelijke prijzen. De speciale prijzen die wij scholen bieden, daar mag jij nu ook van profiteren. Wil je weten hoe dat precies zit met die speciale prijzen en hoe dat kan? De uitleg kun je hier lezen.

  Lees meer...

  perfecte speech pensioen afscheid jubileum

  Pensioen, jubileum, andere baan? De speech

  tips voor een sprankelende en warme speech

  Je collega heeft een andere baan, gaat met pensioen of viert misschien een jubileum. Bij de meeste bedrijven wordt daar op een goede manier aandacht aan besteed. Een gezellige borrel, een mooi cadeau en ja, ook een persoonlijk speech. Ben jij degene die de speech gaat houden voor je collega? Ben je een ervaren speecher? Dan is deze blog niet echt voor jou bestemd. Maar ben je, net als de meesten van ons, niet iemand die om de haverklap een presentatie of speech hoeft te houden, dan heb je misschien toch nog wel wat vragen; wat moet ik zeggen of juist niet zeggen? Kan ik grapjes maken? Hoe lang mag de speech duren? Ben ik niet te saai? En wat als ik nerveus ben?

  Lees meer...

  Afscheid collega

  Nieuwe baan voor je collega?

  kwart collega's op zoek naar een nieuwe baan

  Het bedrijf ADP heeft in de zomer van 2017 een onderzoek laten uitvoeren onder bijna 10.000 werknemers in acht Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland hebben 1.300 werknemers meegewerkt aan dit onderzoek. De werknemers hebben vragen beantwoord over onderwerpen als vertrouwen, vaardigheden, loopbaanontwikkeling, technologie en discriminatie op het werk. Het hele rapport kun je hier lezen.

  Lees meer...

  alles over je geboortebloem geboortesteen en kleur geboortemaand

  Geboortebloem, Steen & Kleur

  alles informatie in 1 blog en 1 foto

  De afgelopen maanden hebben we geschreven over geboortebloemen, geboortestenen en de kleur van je geboortemaand. Blogs die heel veel zijn gelezen. We vinden het blijkbaar toch allemaal best leuk om daarover wat meer te weten. Het leek ons daarom handig om alle informatie over je geboortebloem, geboortesteen en de kleur van je geboortemaand te combineren in één blog. Maar dat niet alleen. We hebben van iedere maand een prachtig fotocollage gemaakt. Een fotocollage dat je kunt gebruiken in een vriendenboek voor een verjaardag, huwelijk, jubileum of misschien een vriendenboek voor een pensioen. Wil je graag het originele collage ontvangen?  Dat kan ook. Je hoeft ons daarvoor alleen maar een mailtje te sturen en we sturen je de foto van jouw geboortemaand zo snel mogelijk toe. Wil je de foto gebruiken voor de social media. Dat kan natuurlijk ook. Leuk als je ons dan even vermeldt ?

  Lees meer...

  deze kleur past bij jouw geboortemaand

  Kleur van je geboortemaand

  colorstrology

  Geen astrologie maar Colorstrology. Heb jij er ooit van gehoord, colorstrology oftewel kleurenstrologie? Het is een mix van astrologie, numerologie en de kennis van kleuren. Kleurenstrologie is ontwikkeld door Michele Bernhardt. Zij werkt met 366 verjaardagskleuren en 12 maandkleuren. Jouw persoonlijke verjaardagskleur, maar ook je maandkleur zegt meer over wie je bent en hoe je je gedraagt.

  Lees meer...

  wereldwijd de populairste babynamen

  Populairste babynamen wereldwijd

  De mooiste babynaam

  16 oktober 2018 schreven wij deze blog. Vandaag 6 mei om 5.26 uur is de prinselijke baby geboren en 'it's a boy', nog even zonder naam. De Britten zetten ondertussen via de wedkantoren massaal in op de namen Albert, Arthur en James.

  Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle verwachten hun eerste kindje. Het nieuws stond gisteren en vandaag in alle kranten en was trending op de social media. Er wordt nu al druk gespeculeerd of het een jongen of meisje wordt, wanneer Meghan is uitgerekend en hoe de baby gaat heten. De meest genoemde namen zijn nu nog James en Victoria. Ook maken Olivia, Thomas, Grace, Joseph en Elizabeth volgens de bookmakers een grote kans. De wedkantoren zijn er maar druk mee. De naamvraag is echter niet alleen bij de baby Harry en Meghan hot. Als onze vriendinnen of zussen zwanger zijn, zijn wij zijn allemaal ook best nieuwsgierig naar de babynaam. De naam van een baby is dan ook niet voor niets een vraag die in bijna alle babyshower vriendenboeken (of in dit geval eigenlijk vriendinnenboeken..) voorkomt ‘ik denk dat de baby gaat heten’ of de allermooiste naam voor je baby vind ik’. De één is fan van Liam of Alexandra en de ander heeft een sterke voorkeur voor korte en stoere Hollandse namen zoals Bram of Fien. Smaken verschillen en gelukkig maar.

  Lees meer...

  vind jij zo'n vriendenboekje stiekem ook heel erg leuk?

  Vriendenboekje voor iedereen

  vriendenboekje van vroeger nog steeds een hit

  Vriendenboekjes, we kennen ze allemaal wel. Misschien had jij vroeger nog een poesiealbum, maar dan heb je vast wel eens in een vriendenboekje ‘mogen’ schrijven. In het vriendenboekje van je kind, de buurkinderen of neefjes en nichtjes. Geen kind op de basisschool zonder vriendenboekje. Het is natuurlijk ook hartstikke leuk zo’n vriendenboekje. Nu, maar zeker ook voor later. Jij bladert vast ook nog wel eens door je oude poesiealbum of vriendenboekje, toch?

  Lees meer...

  meet effect vrienden op je gezondheid

  Je vrienden en je gezondheid

  doe de test: je vrienden langs de meetlat

  Door goede vrienden ervaar je minder stress hebt, ze beschermen je tegen ziektes en goede vrienden zorgen er ook nog eens voor dat je langer leeft. Goede vrienden mag je dus best koesteren. Toch is de ene vriend beter voor je gezondheid dan de andere vriend en dat kun je nu zelfs testen. De organisatie Blue Zone (met als missie: Leef langer – Leef Beter) heeft daarvoor een simpele test met 12 vragen ontwikkeld. Die 12 vragen vul je in voor jezelf én voor je drie beste vrienden. Het resultaat van deze checklist laat je zien hoe je drie naaste vrienden je leven positief beïnvloeden en op welke gebieden er misschien verbeterpunten zijn.

  Lees meer...

  nieuwe jas voor huwelijksalfabet

  HuwelijksAlfabet ouderwets?

  Een nieuwe jas voor het huwelijks-ABC'tje

  Het huwelijksalfabet, de meesten van ons hebben er vast wel eens aan meegewerkt. De A van Aanzoek, zo romantisch in Parijs. De B van Biertjes, die de bruidegom zo graag drinkt etc. Je kent het vast. Het huwelijksalfabet is een beetje uit de gratie geraakt, te oubollig en het duurt vaak net te lang. Het ABC’tje mag dan als stukje tijdens een huwelijk of huwelijksjubileum niet meer erg van deze tijd zijn, maar kan, met een ietwat andere invulling, nog steeds hartstikke leuk zijn.  

  Lees meer...

  50 jaar? Boeiende én leuke feiten

  Lees alles over 50 jaar!

  2019:  helft Nederlanders ouder dan 50

  Volgend jaar worden 267.000 landgenoten 50 jaar. Met deze 267.000 extra vijftig-jarigen is voor het allereerst de helft van de volwassen bevolking in Nederland ouder dan 50 jaar. Als 50 plusser ben je dus lang niet zo uniek als pakweg 25 jaar geleden. Je bent eigenlijk nog een 'jonkie'. Het mag dan minder uniek zijn, maar 50 is nog steeds best een speciale leeftijd. Wij hebben daarom wat leuke getalletjes en weetjes over 50 jaar en over de jaren 1968 en 1969 voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer...

  65 jaar: geraniums of?

   65 jaar.... geraniums?

  65 jaar? Dat was ooit pensioen

  Nog niet zo heel erg lang geleden wisten we niet beter dan dat 65 jaar worden betekende: je gaat met pensioen. De huidige 65-jarigen moeten nog even wachten op hun AOW, maar 65 jaar blijft, ook zonder pensioen, best een speciale leeftijd. Wij vinden het bijzonder genoeg om wat leuke weetjes, feiten over en bijzondere prestaties van 65 (plussers) voor je op een rijtje te zetten. Want met 65 jaar achter de geraniums…anno 2018 is dat zeker niet meer het geval.

  Lees meer...

  Wist je dat? het huwelijk in getalletjes

  Huwelijk? Wist je dit?

  Weetjes en cijfers over het huwelijk

  4 keer werd er getrouwd in…., de duurste bruiloft ooit, de gemiddelde huwelijksleeftijd (ouder dan je denkt), de allerpopulairste huwelijksdag van 2017, 80 jaar getrouwd, het zwaarste boeket, de populairste wedding songs van 2018 volgens Spotify…je leest het hier!

  Lees meer...

  Steuntje in de rug voor iemand die ziek is

  ❤ Onder de riem voor zieke

  steuntje in de rug voor zieke vriend, zus of collega

  'Heel veel sterkte', 'beterschap', 'je mag mij altijd bellen als je wat nodig hebt'... Ja, wat doe je of zeg je tegen iemand die ziek is of echt wel een opkikkertje kan gebruiken? Voor de meesten van ons is dat best lastig, zeker als iemand ernstig ziek is. We vinden het eng of zijn bang iets verkeerds te zeggen. Daarom houden we maar liever onze mond of schuiven het voor ons uit. Begrijpelijk, maar het is wel jammer!

  Lees meer...

  Blader door de KinderKijker

   Zo leuk is de kinderKijker

  Zit je kind op de basisschool?

  Het is alweer een tijdje geleden dat onze oudste begon in groep 3. Terugkijkend denk ik dat ik het haast nog spannender vond dan mijn 4-jarige dochter. Voor haar was alles nieuw, maar voor ons als ouders ook. De school, het lokaal waar de meeste ouders net iets te lang bleven hangen (en daarna ook nog even voor het raam), het schoolplein waar werd nagepraat en kennis gemaakt, de leerkrachten, de speelafspraakjes, welk kind hoort bij welke ouders, hoe gaat dat op zo’n ouderavond en wat wordt het van je verwacht als ouder? Minder extreem dan de luizenmoeder, maar overlappingen waren er zeker.

  Lees meer...

  De hoogtepunten van jouw geboortejaar

   Jouw geboortejaar

  Meisjes van 40

  Inspiratiebron voor de website Vriendenboeken.nl was het 'vriendinnenboek voor meisjes van 40'. We hebben daar al eerder over geschreven. Het was een hartstikke gaaf vriendinnenboek, al zeggen we het zelf! We krijgen nog wel eens vragen of we ze nog op voorraad hebben, maar de laatste twee exemplaren bewaren we graag zelf.

  Lees meer...

  verjaardagen in maanden, weken, dagen, uren, minuten en seconden

  Mijlpalen: maanden, weken, dagen, uren, minuten en seconden

  Hoeveel seconden jong ben jij?

  Je weet natuurlijk precies hou oud je bent. Maar weet je dat ook als het gaat om de maanden, weken, dagen, uren, minuten en seconden? Het aantal maanden berekenen is nog niet zo lastig, maar daarna wordt het voor de meesten van ons toch even nadenken of een calculator gebruiken. Wij hebben de belangrijkste mijlpalen voor verjaardagen, huwelijk en jubileum voor je op een rijtje gezet. Iedere ouder weet hoe belangrijk de allereerste verjaardag is, dus we beginnen met het getal 1. Vergelijk dat voor de aardigheid eens met het getal 100.

  Lees meer...

  Pensioen: vragen, citaten

   Vriendenboek pensioen? Zo maak je het nog leuker

  De leukste vragen en quotes 

  De dag dat je collega met pensioen gaat is bijzonder voor hem of haar, maar ook voor jullie als collega’s. Niet meer samen sparren, koffiedrinken, werkoverleg, elkaar helpen met een lastige klus, lachen, af en toe mopperen, lunchen of gezellig napraten over het weekend. Na die allerlaatste dag zit er op het plekje van je collega een nieuwe collega. Het is wennen voor iedereen.

  Lees meer...

  Veel plezier in de regen! some people walk in the rain, others just get wet.

  Regen? De leukste activiteiten

  niet bang voor een beetje regen?

  Na heel veel zonneschijn….eindelijk regen. Wat zijn we er blij mee. Binnen zitten? Nee hoor, buiten is het ook, met regen, hartstikke leuk. Als je er maar zin in hebt. De Amerikaanse zanger Roger Miller omschrijft het mooi "Some people walk in the rain, others just get wet." Ben jij niet bang voor een beetje regen en ga je juist dan graag naar buiten? Lees dan onze tips voor de gaafste regenactiviteiten. Veel van deze activiteiten zijn superleuk om samen met je kinderen te doen, maar laat je als volwassene er vooral niet van weerhouden om lekker mee te doen!

  Lees meer...

  Vrienden maken kost tijd

  Vrienden maken? Dat kost tijd!

  Wishing to be friends is quick work, but friendship is a slow ripening fruit
  Aristoteles

  stadia van vriendschap

  Afgelopen maart publiceerde het Journal of Social and Personal Relationships een artikel van professor Jeffrey Hall over de verschillende stadia van vriendschap. Professor Hall onderzocht hoe lang het duurt voordat je iemand je beste vriend kunt noemen.

  Lees meer...

  kant-en-klare opdracht kaarten voor vrijgezellenfeest

  YES-I-DO-TO-DO-CHECKLIST

  opdrachten voor een vrijgezellenfeest

  Geen vrijgezellenfeest is compleet zonder lachbuien en gekkigheid. Onze twee YES-I-DO-TO-DO-CHECKLISTEN zijn een heerlijke manier om het ijs te breken voor de a.s. bruid en haar vriendinnen en er samen een geweldige dag van te maken. Leuke opdrachten, zonder dat de bride-to-be zich al te ongemakkelijk voelt en dat maakt het toch een stukje gezelliger. Veel plezier en we houden ons aanbevolen voor leuke foto's!

  Lees meer...

  Waarom zou je een vriendenboek cadeau geven?

  Een vriendenboek, dat is nog eens een geweldig cadeau   

  Fantastisch zo'n vriendenboek

  Heb je al eens een vriendenboek gegeven of ontvangen, dan hoeven we je het niet meer uit te leggen. Maar is het idee nieuw voor je, dan vertellen we je het graag. Heel graag zelfs.

  Lees meer...

  Checklist: de 50 leukste zomeractiviteiten

  50 Toffe zomeractiviteiten

  Inspiratie nodig voor de zomer?

  Alleen of om samen iets te doen? Bekijk onze lijst met 50 superleuke ideeën. Ze zijn vaak gratis of niet te duur, mooi meegenomen toch? Kijk hoeveel activiteiten je voor het einde van de zomervakantie kunt afvinken.

  Lees meer...

  durf je hart en intuïtie te volgen - Steve Jobs

  28 Afstudeercitaten

  inspirerende teksten diploma-uitreiking

  Bij een diploma-uitreiking of de afscheidsavond van groep 8 willen je, als ouder of leerkracht, leerlingen en studenten graag inspireren voor hun volgende stap in het leven. Op de website van TeachHub vonden we een hartstikke leuke lijst met inspirerende afstudeercitaten. Quotes om te gebruiken tijdens een speech of om in zo’n gaaf vriendenboek van ons te vermelden. De lijst was natuurlijk in het Engels, we hebben er zo goed mogelijk een Nederlandse vertaling van gemaakt aangevuld met inspirerende quotes van bekende Nederlanders. We hopen dat deze lijst ook voor jou de moeite waard is. Wil je de oorspronkelijke teksten in het Engels lezen? Klik dan hier.

  Lees meer...

  vaderdag is net als moederdag

  Jongetje:

  'Vaderdag is net als Moederdag, alleen minder duur'

  Kom alvast in de stemming voor Vaderdag

  Kom alvast in de juiste stemming voor Vaderdag met speciale teksten over vaders. De Engelse quotes hebben we in het Nederlands vertaald, misschien niet helemaal perfect maar je krijgt vast wel het juiste beeld.

  Lees meer...

  ergens tussen de 40 en 55 jaar?

  Jong in de jaren ‘70 – ‘80

  jeugdherinneringen seventies & eighties

  Hebben jullie ook leuke foto’s van de jaren ’70 en ‘80 vroeg een klant ons niet zo lang geleden. Ze was bezig met een vriendenboek voor een 50-jarige en ze vond het toch wel erg leuk om even weg te zwijmelen bij al die jeugdherinneringen. Vonden wij ook en jullie misschien ook wel!

  Lees meer...

  Foto’s als een retourtje naar het verleden

   Foto’s retourtje naar verleden

  We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone – Katie Thurmes

  Heb jij nog 'ouderwetse' fotoboeken?

  Mooie quote vinden wij. Heb jij ze nog? Die ‘ouderwetse’ fotoboeken vol met verbleekte kleurenfoto’s? Misschien heb je zelfs nog wel albums thuis met vergeelde zwart-wit foto’s en losgeraakte fotohoekjes? Of ben jij iemand die nooit echt toekwam aan het plakken van foto’s en liggen ze nog steeds veilig opgeborgen in dozen....wachtend op dat moment dat je echt eens tijd over hebt ?

  Lees meer...

  K(l)usjes voor mama op moederdag

  K(l)usjes voor Mama 

  Moederdag meer dan cadeaus

  Jaren geleden ontving een kersverse moeder met moederdag een……afwasborstel. Echt gebeurd, maar gelukkig zat aan de afwasborstel een kaartje ‘bestemd voor papa’. Moederdag is niet alleen ontbijt op bed of een uitgebreide brunch. Nee, het betekent ook dat je die dag het huis een beetje netjes houdt. Dus even de tafel afruimen, afwasmachine inruimen en doe eens gek, doe dat klusje dat al een tijdje op het to-do lijstje van je moeder staat. Maak je haar extra blij mee. Maar moederdag is natuurlijk meer dan lekker eten en een beetje opruimen, het is een mooi moment voor iets extra’s. Dat hoeven echt niet persé grote cadeaus te zijn, het gaat daarbij vooral om samen iets leuks doen. Family bonding zoals zo mooi in het Engels zeggen. We hebben wat tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Wie weet zit er iets leuks tussen voor je moeder, oma of je vrouw!

  Lees meer...

  Waarom is voetbal zo populair?

  Waarom is voetbal populair?

  voetbal, de belangrijkste bijzaak van het leven

  Het zijn de woorden van sportpresentator en voormalig perschef van Oranje Kees Jansma. Hij heeft daarmee zeker een punt. Zodra het Nederlands elftal speelt wordt er massaal gekeken en hebben we er ook nog eens allemaal een mening over. Deskundigen op tv en wij thuis voor de buis. Het enthousiasme is wel een beetje afhankelijk van de resultaten; zijn we succesvol dan neemt het aantal kijkers flink toe. In 2010 werd de WK finale Nederland-Spanje maar liefst door 8,5 miljoen Nederlanders bekeken, de EK finale tussen Nederland en Portugal trok 8 miljoen kijkers en de halve WK finale Nederland - Argentinië van 2014 werd door meer dan 9 miljoen kijkers gevolgd. Ook de oranje Leeuwinnen ‘scoorden’ qua kijkcijfers tijdens het EK van afgelopen zomer erg goed. Meer dan 5 miljoen landgenoten zagen de voetbalvrouwen in de finale met 4-2 winnen van Denemarken. Dat zijn flink wat betrokken Nederlanders.

  Lees meer...

  citaten, quotes, uitspraken voetballers

  De mooiste voetbal quotes

  voetballers aan het woord

  Topvoetballer dat word je niet zomaar even. Talent is ongetwijfeld een voordeel, maar daar komt nog heel veel hard werken bij. Zelfs de meest getalenteerde voetballers moeten nog steeds trainen, trainen én trainen. Het is dan ook niet gek dat voetballers motiverende en inspirerende uitspraken hebben gedaan over doorzettingsvermogen, winnen en hard werken. De mooiste voetbalcitaten hebben we voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer...

  Koninklijk Koningsdag Alfabet

  Koninklijk KoningsDag Alfabet

  van Amalia & Youp tot de Zoen!

  Op zaterdag 27 april vieren we voor de zesde keer Koningsdag, het grootste en gezelligste feest van Nederland. Met miljoenen mensen kleuren we Nederland een dag lang oranje. Sta jij net als veel Nederlanders op de vrijmarkt om je spullen aan te prijzen? Of slenter je liever langs alle kraampjes of bezoek je een muziekfestival. Waar je ook voor kiest, we wensen je alvast een geweldige Koningsdag toe samen met je familie en vrienden. Om alvast in een oranje stemming te komen hebben wij een Koninklijk Alfabet voor je samengesteld, vol met weetjes, feitjes, quotes en herinneringen. Het was best even puzzelen, maar het is ons gelukt!

  Lees meer...

  inspirerende quotes van ervaringsdeskundigen over 50 jaar

  50 jaar, het nieuwe 40?

  iedereen wil oud worden, maar het niet zijn

  Het leven begint bij 50 - 50 jaar is het nieuwe 40 - 50 jaar, 18 jaar met 32 jaar ervaring -  50 aged to perfection - Fifty & Fabulous - Leeftijd is maar een getalletje - 50  lentes jong. Als vijftiger hoor je dat soort opmerkingen stiekem natuurlijk best graag. Iedereen wil tenslotte heel graag oud worden, we willen het alleen liever niet zijn!

  Lees meer...

  Voor elke maand een geboortesteen

  Een geboortemaand heeft een geboortesteen

  Welke maand ben jij geboren?

  Wat je sterrenbeeld is, dat weet je vast wel. Als je onze blog van 3 april hebt gelezen over geboortebloemen dan weet je nu ook welke bloem past bij jouw geboortemaand. Maar wist je dat er ook geboortestenen zijn? Iedere maand heeft een eigen steen.

  Lees meer...

  Cadeau Leerkracht. Wat vinden ze zelf? En wat vind jij?

  Cadeau Juf en Meester

  Wat vindt de leerkracht belangrijk? En jij?

  Juffendag, de verjaardag van de juf of van de meester, de dag van de leraar, Kerst, Pasen, einde schooljaar? Vraag jij je dan wel eens af of je de leerkracht van je kind op die momenten een cadeautje ‘moet’ geven? Of heb je daar, zeker als je kind nog maar net is begonnen op de basisschool, nog nooit bij stil gestaan?

  Lees meer...

  bloemen houden van mensen

  Welke maand ben jij geboren? Dit is jouw geboortebloem

  bloemen met een betekenis

  Ben je een tikkie ouder dan ken je misschien die oude reclameslogan nog ‘bloemen houden van mensen, haal ze in huis’. Bloemen, ze fleuren je huis of kantoor lekker op. Maar wist je dat bij iedere geboortemaand ook een bloem hoort en dat deze bloemen een speciale betekenis hebben?

  Lees meer...

  tips voor een EGG-cellent Paasweekend

  EGG-cellent Paasweekend

  9 superleuke tips voor de paasdagen

  Een heerlijk lang weekend voor de boeg samen met je familie en vrienden. Weet je al precies wat je met de paasdagen gaat doen of kun je nog wel wat tips gebruiken? We hebben een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer...

  Never miss a party...good for the nerves….like celery

  Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen

  Remember to celebrate milestones as you prepare for the road ahead 

  Prachtige wijze woorden van Nelson Mandela.Je eerste stapjes, voor het eerst je veters strikken, je eerste schooldag als brugpieper, het halen van je rijbewijs, voor het eerst op kamers, het zijn gebeurtenissen die eruit springen in je leven. Het zijn momenten dat je leert, je zet soms letterlijk een stap vooruit, je groeit als mens. Dit soort mijlpalen zijn onze persoonlijke prestaties en daar zijn we trots op. Waren we daar bij onze eerste stapjes zelf nog te klein voor, reken maar dat onze ouders, oma’s en opa’s glommen van trots toen we voor het eerste ‘los’ door de woonkamer liepen.

  Lees meer...

  verkiezingen, een dag om stil te staan bij gelijkenissen

  Wat lijken we vaak op elkaar!

  zonder nou gelijk soft te worden....maar 

  Maar wat lijken we op elkaar! 21 maart 2018, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Het lijkt vandaag en de afgelopen weken wel of het alleen maar draait om de verschillen. Die worden nogal eens uitvergroot. Er is weinig te lezen over wat ons bindt als mensen en waarin we hetzelfde zijn.

  Lees meer...

  Sportende kinderen en MopperMomentjes

  Ouder van een sportend kind?

  Het valt soms niet mee!

  Niets zo goed voor je kind als een teamsport toch? Maar wees eerlijk, soms denk je als ouder toch wel eens, waarom vond ik het al ook weer zo belangrijk dat mijn kind op een teamsport ging? Vroeg uit de veren voor een wedstrijd, koukleumend langs de lijn om je kind aan te moedigen en dan staat hij of zij ook nog eens in de wissel…, bardiensten draaien, met een auto vol lawaaierige kinderen naar een uitwedstrijd, al die ritjes naar de training, de tijd die het kost en je hebt het al zo druk, gezellig met andere ouders praten terwijl je nog niet goed wakker bent….Het valt soms niet mee om ouder van een sportend kind te zijn ?. Betrap jij je ook wel eens op die gedachten? Niet erg hoor, dat hebben we allemaal. Ook last van MopperMomentjes? Lees dan nog eens alle voordelen van sport voor kinderen (en jezelf!). Dan kun je er weer even tegenaan.

  Lees meer...

  Je hebt goede cadeaus…en..sorry... hele slechte cadeaus

  Praktisch cadeau? Leuk?

  Cadeau voor een speciale gebeurtenis

  Je beste vriendin een cadeau geven voor haar verjaardag, je partner omdat jullie vijf jaar samen zijn, je collega die een jubileum viert of aan je ouders die veertig jaar getrouwd zijn. Cadeaus geven bij speciale gebeurtenissen dat hoort erbij, het is traditie. Daar zijn de meeste mensen het gelukkig wel over eens. Maar....

  Lees meer...

  28 Sterke uitspraken van sterke vrouwen

   Internationale Vrouwendag: sterke uitspraken van sterke vrouwen

  Power Vrouwen je kent ze vast ook persoonlijk

  Het is je vast niet ontgaan, vandaag is het Internationale Vrouwendag. Vandaag staan we bewust stil bij het feit dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Dat lijkt logisch, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Juist vandaag willen we ons daarom focussen op sterke vrouwen, en dat zijn er veel. Power vrouwen, je kent ze vast in je naaste omgeving, je zus, moeder, oma, goede vriendinnen, collega’s, je buurvrouw en…of je bent er gewoon zelf één! Van sterke vrouwen kun je leren, sterke vrouwen inspireren. Daarom de mooiste en meest inspirerende uitspraken van vrouwen voor vrouwen op een rijtje. Van Pink, Meryl Streep, Anne Frank, Lady Gaga, Michelle Obama, Carice van Houten tot juf Ank?

  Lees meer...

  Top idee afscheid groep 8

  Top idee afscheidsboeken groep 8

  Dit vriendenboek was wel heel bijzonder

  Afscheidsboeken groep 8, we kunnen eigenlijk niet anders zeggen dat ze allemaal prachtig, lief en bijzonder zijn. Toch was er één groep 8 die de afgelopen jaren extra opviel. Niet alleen door de vragen die ze hadden bedacht (die ook superleuk waren!), maar vooral door de gave foto’s. Wij vonden het zo leuk dat we het idee graag wilden delen en gelukkig kregen we daarvoor toestemming. Op onze facebookpagina hebben we er vorig jaar al over geschreven, maar ter inspiratie voor alle afscheidsboeken groep 8 die de komende maanden worden gemaakt, besteden we er graag nog even extra aandacht aan.

  Lees meer...

  huwelijksverjaardag of huwelijksjubileum

  Huwelijksjubileum of toch Huwelijksverjaardag?

  verschil tussen verjaardag en jubileum

  De één noemt het een huwelijksverjaardag, de ander een huwelijksjubileum. Het klinkt hetzelfde, maar dat is het toch niet helemaal. Je huwelijksverjaardag, dat vier je elk jaar. Meestal ga je met je partner gezellig uit eten of geef je elkaar een cadeautje. Een huwelijksjubileum? Dan ben je een bepaald aantal jaren getrouwd. Een huwelijksjubileum vier je meestal om de vijf jaar, met als uitzondering het koperen huwelijk, dat vier je na 12,5 jaar. Vier je een huwelijksverjaardag meestal samen, een huwelijksjubileum wordt vaak wat groter aangepakt. Een vakantietrip voor het hele gezin of een feest voor familie, vrienden en buren.

  Kort samengevat: een huwelijksverjaardag is niet automatisch een huwelijksjubileum. Maar een huwelijksjubileum is wel altijd een huwelijksverjaardag!

  Lees meer...

  50 jaar getrouwd? Dat is een gouden huwelijk!

  50 jaar getrouwd? Dat is een gouden huwelijk!

  speechen, liedjes, voordrachten jubileum huwelijk

  Zijn je ouders of je oma en opa binnenkort 25, 40 of misschien 50 jaar getrouwd? Dan zijn jullie als kinderen en kleinkinderen vast op zoek naar een geweldig cadeau. Voor een geweldig cadeau hoef je, als je dit leest, niet heel ver meer te zoeken. Als je hier klikt kun je door een prachtig voorbeeldboek van een gouden huwelijk bladeren. Of scrol even door naar het einde van deze blog. Maar over onze prachtige vriendenboeken gaan we het in deze blog niet hebben. We gaan het hebben over… speechen, liedjes, voordrachten, stukjes opvoeren. Moet dat dan bij een huwelijksjubileum? Wij zeggen volmondig…ja dat moet!

  Lees meer...

  Niets artistiekers dan houden van mensen - Vincent van Gogh

   Niets artistieker dan houden van mensen

  Vincent van Gogh - citaten

  'Ik heb het gevoel dat er niets echt artistieker is dan het liefhebben van mensen'. Wist je dat deze woorden komen van één van onze grootste schilders Vincent van Gogh? Denk je aan Vincent van Gogh dan zie je zijn prachtige schilderijen voor je; de aardappeleters, het gele huis, de zonnebloemen, irissen en de sterrennacht. Maar bij Vincent van Gogh denk je meestal ook aan zijn, vaak treurige, levensgeschiedenis; de armoede, het afgesneden oor, een leven van miskenning, zijn psychische problemen en trieste dood.

  Lees meer...

  Vriendinnenboek voor Meisjes van 40!

  Vriendenboek Meisjes van 40!

  inspiratiebron jaren '70 en '80

  Het was de titel van ons eerste echte vriendenboekje voor volwassenen en de inspiratiebron voor deze website.  Het was een heerlijk feel good invulboek waarin uitgebreid werd stilgestaan bij de onvergetelijke jaren ‘70 en ‘80. Jaren waarin je buiten nog kon stoepranden en elastieken. Toen je aan een ijsje van Caraco likte, Tjolk dronk en voor het eerst iets exotisch als een kiwi zag. De jaren waarin de eerste Story verscheen en de eerste Opzij. En natuurlijk de tijd van de onvergetelijke muziek van Doe Maar, Kim Wilde en een nog piepjonge Madonna. 

  Lees meer...

  21e verjaardag? Steeds vaker een 21-diner

  21e verjaardag? Steeds vaker een 21-diner

  21-diner? dit kun je verwachten

  Binnen de jaarclubs en disputen van studentenvereniging is het echt wel ‘een dingetje’: het 21-diner. Word je 21, dan geef je geen ‘gewoon’ feest voor je vrienden maar je nodigt je jaarclub, je vrienden uit voor een diner bij je ouders thuis. Het 21-diner is een traditie onder studenten, maar wordt ook buiten de verenigingen steeds populairder.

  Lees meer...

  50? SO WHAT? 50 = AGED TO PERFECTION

  En dan ineens.....word je 50

  Abraham, Sarah? Het kan even slikken zijn

  17.190.000 inwoners in Nederland en daarvan vieren er dit jaar maar liefst 255.000 hun 50ste verjaardag: 128.000 mannen en ‘slechts’ 127.000 vrouwen. 50 – Abraham - Sarah, het kan even slikken zijn, maar wij houden het liever bij de woorden van Shirley Bassey: 'you don't get older, you get better'!

  Lees meer...

  aandacht in plaats van liken

  Aandacht in plaats van Liken

  Social Media makkelijk, snel en onderhoudend

  Felicitaties voor je nichtje via Facebook, foto’s bekijken van je vrienden op Instagram, een whatsappje naar je collega dat je trein vertraging heeft; bezig zijn met Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, Pinterest, Whatsapp, LinkedIn, Youtube het is voor bijna iedereen de normaalste zaak van de wereld. Niet vreemd met bijna 11 miljoen gebruikers op Facebook, 11, 5 miljoen op Whatsapp, 4 miljoen voor Instagram en 2,5 miljoen Snapchatters. De Social media, super handig, gemakkelijk, snel, onderhoudend, maar....soms ook wel een beetje vluchtig.

  Lees meer...

  Lentefeest, een Vlaamse traditie om te kopiëren

  Lentefeest Vlaamse traditie

  Eerste heilige communie of lentefeest

  Woonde je vroeger in een katholieke streek of ging je naar een katholieke school dan was het simpel. Iedereen deed rond zijn zevende verjaardag de eerste heilige communie en tegen de tijd dat je naar de middelbare school ging het vormsel. Nu is dat niet meer zo eenvoudig. Een communiefeest is niet meer vanzelfsprekend. De Vlamingen hebben daar echter een mooi alternatief voor. Zij kiezen steeds vaker voor een Lentefeest. In Nederland een vrij onbekend fenomeen. Maar wie weet loopt Nederland binnenkort ook warm voor het lentefeest. Het is nl. een bijzonder en inspirerend feest, een moment van bezinning én het moment om als ouder na te denken over de waarden die je je kind wilt meegegeven. En welke ouder wil dat nou niet?

  Lees meer...

  CITATEN, UITSPRAKEN & QUOTES VRIENDSCHAP!

  Mooie quotes vriendschap

  wat hebben michelle Obama en Loesje gemeen?

  Mooie, inspirerende uitspraken over vriendschap! Ben jij op zoek  naar een mooie quote over vriendschap? Gewoon omdat je het leuk vindt of voor in je vriendenboek?  We hebben de mooiste citaten van o.a. John Lennon, Harry Mulisch, Jim Morrison, Michelle Obama, Winnie the Pooh en Loesje voor je op een rijtje gezet. Heb je aanvullingen? We horen ze graag.

  Lees meer...

  album amicorum, geschiedenis vriendenboekje

  Album Amicorum?

  de geschiedenis van het vriendenboekje

  Als kind had je vroeger een vriendenboekje of, als je wat ouder bent, een poesiealbum. De traditie van het vriendenboek is echter al eeuwen oud. Het begon ongeveer 400 jaar geleden met het Album Amicorum, een prachtig Latijns woord voor vriendenboekje. Het album amicorum was in het begin vooral populair onder studenten. Als zij op reis gingen om andere universiteiten in Europa te bezoeken dan namen zijn mee…een vriendenboek. In het album amicorum werd geschreven door vrienden, medestudenten, professoren, diplomaten of bekende tijdgenoten. De pagina’s werden gevuld met gedichten of een opdracht en veelal prachtige illustraties zoals een familiewapen.

  Lees meer...

  55 songs openingsdans huwelijk

   55 x Openingsdans huwelijk!

  Help...de openingsdans

  Je kunt er eigenlijk niet omheen, de openingsdans, de officiële opening van jullie feestavond. Een belangrijk, maar ook best spannend moment. Want daar sta je dan, samen met je kersverse echtgenoot / echtgenote, volop in de schijnwerpers. Dat is toch best even spannend momentje. Vooraf nadenken over jullie nummer voor de openingsdans én even oefenen, maakt het net wat gemakkelijker.

  Lees meer...

  heel veel extra vragen voor in je vriendenboek

  Heel veel extra vragen vriendenboek

  Wat zou jij doen met een miljoen?

  Wat is het belangrijkste onderdeel van het vriendenboekje? De vragen natuurlijk. In onze vriendenboeken hebben we een heleboel vragen waar je uit kunt kiezen, maar je mag ze ook zelf verzinnen. Veel van onze klanten doen dat ook en dat zijn vaak hartstikke leuke vragen. Inspirerend, stout of grappig, alles wordt gevraagd (én beantwoord!) in de vriendenboeken. De mooiste van deze vragen zetten we, per thema, graag voor je op een rijtje. Soms overlappen ze met het algemene thema, maar we dachten dat je dat wel handig zou vinden. Wellicht goed om te weten: wij updaten de lijst in deze blog regelmatig.

  Lees meer...

  babyshower? ideeën om te 'stelen'

   Organiseer jij een babyshower?

  laat je inspireren door ‘de sterren’

  In Amerika al sinds de jaren vijftig een traditie en inmiddels ook in Nederland populair: je zwangere zus of beste vriendin verrassen met een babyshower. Overal op het internet vind je tips over het organiseren van een babyshower, lekkere (zoete ?) hapjes en spelletjes. Maar hoe leuk is het om te grasduinen op internet naar babyshower ideeën én foto’s van ‘de sterren’. Wij zetten er graag een aantal voor je op een rijtje. En wie weet, kun je ze goed gebruiken voor de eerstvolgende babyshower!

  Lees meer...

  Vrienden maken ons leven mooier

  We kunnen niet zonder vrienden

  Zelfs de wetenschap vindt dat

  Onze partners, ouders én kinderen zijn over het algemeen de belangrijkste personen in ons leven. Pas daarna komen onze vrienden. Maar...... zonder vrienden zou ons leven toch een stuk minder leuk én gezond zijn. Vrienden hebben we allemaal nodig, om mee te praten, om op te vertrouwen en om samen leuke dingen te doen. Vrienden maken ons leven zoveel mooier en rijker. Het interessante is dat zelfs de wetenschap dat vindt.

  Lees meer...

  vriendelijkheid is als sneeuw

  Vriendelijkheid is als sneeuw, het maakt de wereld mooier

  Met vriendelijkheid zit je altijd goed

  Vriendelijkheid, een woord dat een warm en behaaglijk gevoel geeft. Een compliment voor je collega, een vriendelijke groet aan een voorbijganger, koken voor je vriendin, boodschappen doen voor je buurman of een verrassingsbezoekje aan je oma. Vriendelijk zijn is niet zo moeilijk en het werkt ook nog eens heel aanstekelijk. Vriendelijkheid maakt het leven een stukje mooier voor een ander én voor jezelf. Met vriendelijkheid zit je altijd goed!

  Lees meer...

  afscheidsboeken groep 8, tijd voor een nieuwe versie én een nieuwe prijs

   Afscheidsboeken groep 8

  nieuwe versie én nieuwe prijs

  Al bijna 5 jaar worden door kinderen van groep 8 afscheidsboeken gemaakt via onze website. Daar zijn we best trots op. Het zijn prachtige boeken, (h)eerlijk, inspirerend, lief, ontroerend, positief, hartverwarmend; het zijn vriendenboeken waar je gewoon heel blij van wordt. Omdat we deze vriendenboeken betaalbaar wilden houden hebben we twee jaar geleden een magazineversie geïntroduceerd. Het magazine was van dezelfde kwaliteit als onze gebonden en spiraalboeken. Het enige verschil zat eigenlijk in de geniete omslag. We hebben hier veel scholen en kinderen blij mee kunnen maken. We merkten echter ook dat het voor een aantal scholen toch te duur was terwijl ze wel heel graag een boek wilden maken. We hebben daarom de afgelopen maanden gezocht naar een goedkoper alternatief waarbij het uitgangspunt kwaliteit was. We hebben gezocht, uitgebreid getest en gevonden!

  Lees meer...

  Zeggen jouw oma en opa dit ook regelmatig?

   Pff een cadeau voor oma en opa

  ‘Nee schat, ik hoef geen cadeau, ik heb een huis vol spullen’

  Herken je dat? Vaak hebben je oma en opa of je ouders weinig wensen. Met de hele familie iets leuks doen, gezellige samen eten en praten, spelletjes doen, daar genieten ze des te meer van. Dat vinden ze stukken belangrijker dan cadeaus. Zit jij uren te dubben over het perfecte cadeau, winkel in, winkel uit, maar die extra spullen in huis, dat vinden zij helemaal niet belangrijk. Best logisch toch?

  Lees meer...

  Wat wordt er gevierd bij een jubileum?

  Jubileum? Wat vier je dan?

  Prestatie jubileum

  Een dienstverband van 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40 of misschien over niet al te lange tijd zelfs 50 jaar? Dat mag worden gevierd. Maar wat wordt er gevierd? Dat je collega een flink aantal jaren voor hetzelfde bedrijf heeft gewerkt? Is het lange dienstverband de prestatie? Of vier je de bijdrage die een collega heeft geleverd aan de organisatie? Want is dat niet waar het tenslotte om gaat of in ieder geval zou moeten gaan?

  Lees meer...

  vriendenboekje alleen voor kinderen?

   Schrijf jij in mijn vriendenboekje?

  of...wil  je in mijn poësiealbum schrijven?

  Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven? Of als je ietsepietsje ouder bent: ‘wil je in mijn poësiealbum schrijven?’ Wat vonden we dat vroeger leuk. Iedereen die speciaal iets voor jou schreef, dat was een feest. Spannend om te kijken wat er was ingevuld. En hop daarna ging het boekje natuurlijk snel door naar het volgende vriendje, juf of tante... want je wilde je vriendenboekje het liefst helemaal vol. Waren poëziealbums (of is het nou poesiealbum of poesie?) vroeger eigenlijk alleen voor meisjes, met de komst van het vriendenboekje deden ook de jongens enthousiast mee. Vriendenboekjes van voetbalclubs als Ajax, Feijenoord of PSV waren ineens populair.

  Lees meer...

  Familieboek met kerst

  Familieboek met Kerst

  een familieboek maakt kerst nóg leuker

  75% van de Nederlanders viert de kerstdagen met familie. Drukke dagen en best ook stressvol door alle voorbereidingen. Maar als het éénmaal zover is, is het toch ook bovenal samen genieten. Genieten van spelletjes, kerstfilms, winterwandelingen en lekker eten en drinken. Wat we tijdens deze feestelijke dagen ook veel doen is samen herinneringen ophalen. Weet je nog toen..? Wat hebben we gelachen om… Sweet memories met een lach maar soms ook met een traan. Iedere familie heeft tenslotte zijn eigen verhaal.

  Lees meer...

  dat vriendenboeken gevoel

  Klanten over vriendenboeken

  Onze klanten aan het woord

  Wij kunnen je wel vertellen hoe fijn het is om een vriendenboek te krijgen én te geven. Maar onze klanten verwoorden het meer dan geweldig. Een greep uit de leukste en liefste reacties. Je kunt ze allemaal nalezen op deze onafhankelijke beoordelingssite.

  Lees meer...

  ook, of misschien juist, als iemand ziek is

  Juist als iemand ziek is

  Wat Kun je doen als iemand ziek is?

  Wat moet je zeggen, wat moet je doen als iemand ziek is. En vooral als iemand ernstig ziek is. Dat is best lastig. Want waar moet je over praten? En wat kun je nou eigenlijk helemaal doen? Wij hebben zeker niet de wijsheid in pacht, maar we weten diep van binnen allemaal wel dat iets van je laten horen altijd goed is. Het kan lastig en moeilijk zijn, maar je hebt contact, bent er, en dat is het enige dat telt.

  Lees meer...

  een persoonlijk afscheid is de beste start

  Gaat je collega met pensioen?

  Mooi afscheid voor je collega

  Gaat jullie collega binnenkort met pensioen? Dan zijn jullie vast al aan het nadenken over een mooi afscheid. Wordt het een gezellige borrel of een etentje? Wie gaan er speechen, wie worden er uitgenodigd en wat wordt het afscheidscadeau?

  Lees meer...

  Cadeau huwelijk

  Huwelijkscadeau: keuze tussen cadeau en geld overbodig

  Geld als cadeau huwelijk....

  Ben jij uitgenodigd voor een huwelijk. Leuk, het is toch altijd speciaal om deel uit te maken iemands grote dag. Bij een huwelijksfeest horen natuurlijk cadeautjes. Als gast wil je het bruidspaar het liefst iets geven waar ze blij van worden. Geld is vaak een fijn cadeau. Niet gek, want een bruiloft is behoorlijk kostbaar en het bruidspaar is ongetwijfeld blij met een mooi geldbedrag. Maar als gast geeft het toch een beetje een dubbel gevoel. Een bruidspaar gun je een gevulde envelop van harte en ze zijn er ook vast heel blij mee, maar als gever voelt het vaak onpersoonlijk en ongemakkelijk. Geld als cadeau is gewoon een beetje saai en zeker geen blijvende herinnering aan een mooie dag. Voel jij dat ook zo? Dan is een huwelijksvriendenboek voor jou een goed idee. Het is een fantastisch feel good cadeau voor het bruidspaar maar ook voor iedereen die meewerkt aan het boek.

  Lees meer...

  Nieuwe website

  Vernieuwde website online

  Van harte welkom op Vriendenboeken.nl 2.0

  In maart 2013 zijn wij begonnen met Vriendenboeken.nl. In de jaren die volgden hebben we ons vooral geconcentreerd op het gebruiksgemak voor onze klanten. Het maken van een vriendenboek, het invullen van de vriendenpagina’s, we wilden het graag zo simpel mogelijk houden, voor jong én oud. Een vriendenboek maak je tenslotte samen; 12-jarigen maken samen een afscheidsboek groep 8 en 70-jarigen werken enthousiast mee aan een familieboek. Dat moet voor iedereen gemakkelijk en snel gaan en dat is, horen wij regelmatig, goed gelukt. 

  Lees meer...

  Nieuws

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of lees onze blog!

  Feedback

  Social media